Sandra MerwinInom den kinesiska astrologin är det Hästens år som har sin början nu den 31 januari.

“Wood Horse”

En sprakande energi fylld passion och mycket “go” i sin karaktär. Det är en trä-energi men dess element är eld. Och de som är mer hemma bland feng-shui kan säkert förklara detta mycket bättre vad det innebär.

Det här är hästen, energin, som har stått och skrapat med hovarna i box-öppningen. En ivrig energi som vill börja agera. Det är dags att börja uppleva visionerna få liv och realiseras så ha ordning på din visionstavla och wish-boards för nu kan du börja känna av vinden i håret. Enligt många ett år där det är dags att följa den inre rösten, den som pockar på att ge sig iväg ut och se vad världen har att ge just mig. Hästen kommer att se till att hjärtat följer med på ridturen och inte bara hjärnan.

Vi går från den något introverta vattenormens år till det extroverta hästens år. Dags att agera och låta det som vi burit på få se dagsljuset. Ut för att få stöd av det sociala nätverket.
Tänk på att inte “agera hjärtlöst” vilket är en risk när det rusar på, det är energin trä som gäller, som bland annat står för integritet. Viktigt, riktigt viktigt är det att känna av vad ditt hjärta verkligen vill och anledningen till det. Annars kan det lätt bli att hästens du dundrar fram på är en projektion av dina rädslor. En “hjälte” som dundrar fram och sätter sporrarna i hästens sidor och tvingar den att ta hinder som är övermäktiga.
Låt din inre kompass leda dig rätt när det börjar gå fort i vardagen. Är du på rätt spår? Är det detta din hjärta vill?

Hästen stod under tusentals år för transport, idag har vi andra symboler för detta men fortfarande arbetar arketypen kvar och det innebär att hästen kan stå för det som för dig till rätt destination. Enligt det kinesiska horoskopet står det för succé. Du anländer snabbt till den destination du föresatt dig. Och hästen är ju också stark, muskulös, vig och uthållig. Den kan flyga fram snabbt som vinden men dess hovar ger stadiga avtryck på jorden. Det här innebär att din framgång bygger på att den är ordentligt underbyggd och jordad. Det är ett praktiskt arbete som krävs inte bara ett passionerat driv.

Även om hästen är ett flockdjur och gärna söker stöd och skydd av andra är det också ett show-off djur. Den vill gärna synas och är ganska tävlingsinriktad, den vill gärna vara den som leder. Det här kan innebära att det inte är året där du kan ligga i soffhörnet och förvänta dig att kamma hem segrarna därifrån. Nej, ut på banan och visa vad du går för.

I samband med det tänker jag på att det är lätt att försöka överarbeta något vilket gör att den naturliga grace och skönhet som en Hästens århäst har döljs av utsirade sadlar och träns som skiner i guld. Våra skuggor, positiva såväl som negativa, visar sig väldigt tydligt när energin blir utåtagerande och passionerad. Självbilden blir tydlig.

Det blir ett spännande år och jag ser fram emot och är också väldigt nyfiken på hur hästen kommer att visa sig för mig under året. Så var uppmärksam på symboliken i din vardag såväl som i drömmar som i myter och sagor. Men vet aldrig när hästen kommer galopperande med ett budskap till dig. 

 

Om du klickar på bilden längst upp till vänster kommer du till ursprungskällan för bilden.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild;dailypainters.com/ Sandra Merwin,

6 comments on “Hästens år 2014

 1. Therese Appelqvist

  Ja symboliskt kan jag nästan känna att hästens år är här nu. Det är något som manas fram i mig nu mer än tidigare. Ser saker tydligare och kan inte ducka för det som är meningen. Sedan har jag ett nummer tre år enligt numerologin så det är fokus på födelse och helhet. Spännande att utforska olika perspektiv för att släppa fram det som ska födas. Tack för du bidrar och kul att ha hittat in här igen. Snygg sida, såg din förra så det måste varit ett tag sedan sist. 😀

  Må gott och massor av kärlek till dig Malou!

  / Tess

  1. malou Post author

   Jaa, visst är det roligt att se ur olika perspektiv Tess. Kul att du gillade sidan. Gillar det här temat.
   En bunte kramar till dig. 🙂 // Malou

  1. malou Post author

   Vad kul att du tyckte om det. Du får gärna dela, jättekul! 🙂
   Värme till dig // Malou

 2. Pingback: Hästens år « Inspire Sofia Norgren

Leave a reply

required