aphroditeAfrodite – menopaus – karisma

I menopausen är det ganska vanligt att man börjar bekymra sig över rynkor som dyker upp och bröst som börjar hänga ned.

Överhuvudtaget är det många som tycker att de börjar tappa sin attraktionskraft på många olika sätt. Ett skäl till detta är bland annat att vi förknippar attraktion med utseende och att detta också är samma sak som ungdomligt utseende.

För de kvinnor som har mycket av den arketyp som man kan förknippa med Afrodite inom sig kan detta bli till ett stort problem.

Men då kan Afrodite nu lära oss mer när man kryper närmare denna symbolbild och inte enbart går på det som finns på ytan.

Ordet “karism” kommer från ett grekiskt ord som betyder “gåva” och det ansåg man vara ett bevis för den kraft som den gudomliga närvaron hade för det arbete som man var kallad att utföra i detta liv. Betydelsen lever kvar i vår användning av ordet “karisma”.
( enl. Caroline Myss )

Och karisma hade Afrodite. En av anledningarna till att hon hade denna karisma var att hon var oerhört duktigt på att kommunicera. Och inom detta ingår då alltså att lyssna.

När hon lyssnade då kände man att man var den enda på jorden som betydde något överhuvudtaget och när hon vände sig bort så famlade man i luften och gjorde allt för att få tillbaka fokuset igen.

Hon pratade och ägnade sig enbart för det som hon fann givande för sig själv och det gjorde hon med glöd. Hon levde i varje sekund.

Som alla arketyper finns det naturligtvis styrkor och svagheter men Afrodite har något att visa alla de som oroar sig och mår dåligt över att den annalkande ålderdomen börjar synas på utsidan när man definitivt inte känner så på insidan.

Leave a reply

required