BjörkAtt tolka en dröm.

Det finns många sätt som visar hur man kan tolka en dröm. Detta är ett av sättet som Jung ansåg att man kunde komma fram till nyttiga saker med.

1. Skriv ner din dröm det första du gör. Skriv ner allt du kommer ihåg, varje liten detalj. Skriv även ner det som du själv tycker är hemskt, avskyvärt eller genant. Ingen annan än du behöver läsa det.

2. Efter detta kan du sedan läsa igenom och sätta en ring runt alla substantiv du har noterat. ( personer, platser eller saker ) Därefter skriver du upp vad varje substantiv betyder för dig. ( adjektiv )
Exempel, jag drömde om en björk. Björk= sinnlig, stark, vår, naturlig, svensk med mera.

3. När du har gjort detta för alla substantiv läser du din dröm igen och sätter in adjektiven istället för substantiven.
Exempelvis, Jag drömde jag lutade mig mot en björk = Jag drömde jag lutade mig mot sinnlighet, styrka och naturlighet.

Leave a reply

required