Bild:Richard Wilkinson

Bild:Richard Wilkinson

Falldrömmar

Falldrömmar är en av de drömmar som är vanligt förekommande, oavsett om det är trevligt eller otäckt.
Många gånger är falldrömmar förknippade med rädslor som beror på lite olika saker. Det kan vara en rädsla för att tappa självförtroendet, rädslan att misslyckas, det kan också handla om de egna eller andras förväntningar.
Falla kan också vara ett sätt att lära oss något och att det inte är så “farligt”. Som alla de gånger vi faller när vi lär oss att gå, eller när vi lär oss att cykla. ( Det är viktigt med balansen )

Så en falldröm kan vara en oro för att förlora den trygghet vi har och vad detta är kan resten av drömmen säga något om. Det kan handla om relationer, pengar, jobbet med mera.
Ibland är det rädslor om att vi inte ska räcka till eller rädslor för våra egna känslor såsom; falla till föga, tappa ansiktet och även komma ner på jorden igen.
En ganska vanliga dröm bland nyblivna föräldrar är rädslan för att tappa sin baby.

Tänk på i vilka sammanhang du själv använder ordet falla och du kan få tips om vad din dröm handlar om. Vi har en del uttryck, uttryck som har både en positiv och negativ känsla inblandad.
I många fall kan drömmen vara en påminnelse om att det är viktigt att våga och att tillåta sig själv att misslyckas för att utvecklas.

  • Falla till föga, falla i god jord, vara på fallrepet, fallgropar

Leave a reply

required