I morse vaknade jag av en uppmaning att jag skulle dra ett medicinkort för att hitta ett djur vars energi skulle hjälpa mig i en viss process. Jag drog Delfinen. Min första reaktion var någon form av besvikelse eller snarare misstro. Jag hade nog föreställt mig ett mer kraftfullt och rovgirigt djur. Där ser man vilka förutfattade meningar man kan gå och bära på vilket för mig i den här situationen gav mig ännu mer svar. Men i vilket fall som helst börjar jag i alla fall fundera över delfinen, jag tog till mig delfinen i en meditation och jag började även titta på hur en delfin fungerar i verkligheten.

Delfin I den här bilden kan man läsa många av de egenskaper som vi är vana vid att ge delfiner. Som alltid när jag tittar på en symbol är det för mig viktigt att ta in det som ligger i normen och vad man skulle kunna säga är det vanligaste om symbolen, det som vi alltid hör eller ser. Många utav dessa egenskaperna är just detta. Men det är också så mycket mer.

Det första som dök upp i min meditation var flera delfiner. Just det där att de inte var ett ensamdjur utan mer i flock. Just den egenskapen är kanske då viktig för mig att titta på. Att vara tillsammans med fler eller kanske uppleva en tillhörighet.
Nästa sak som hände var att jag såg rakt i ögonen på en delfin och den frustade nästan på ett medvetet sätt så att sprutade vatten runt omkring. När jag sedan läste om delfinen upptäckte jag att deras andning är medveten. De har inte som vi en andning som sköter sig själv utan de måste hela tiden andas på ett medvetet sätt. Fascinerande och det blev väldigt viktigt för mig.

Att vara medveten om andningen på ett väldigt uppenbart sätt. Det tänker jag definitivt ta med mig. Framförallt för att jag tränar mig intensivt med hjälp av HeartMath verktyget.

När jag sedan tänker på delfinen så är det också just andningen jag tänker på. Som ett vattendjur behöver den alltså ett element som ligger bortom det element som det lever i. Samverkan alltså. Det här med samverkan kommer också upp när det kommer till hur de arbetar i grupper. I gruppen hjälper de varandra att fånga ex mat, de föser fisken tillsammans för att de ska få lättare att fånga den. Här behövs en viss kommunikation så att man vet vad man själv ska göra och vilket mål man har.

Delfiner har också ett sinne som inte är så vanligt, de använder sig bland annat av ultraljud. Nu har ju inte vi människor något liknande och jag funderar på vad detta skulle kunna symbolisera och jag kommer att tänka på vår intuition. Att känna av vad som händer helt enkelt. Kanske skulle man kunna tänka sig att skicka iväg en tanke/känsla och se vad det är som studsar tillbaka till oss?

Jag kommer också att tänka på att det är ganska vanligt att vi har delfiner i fångenskap enbart för att vi är fascinerade över deras förmåga att utföra konster eller deras förmåga vad vi tycker är att förstå oss människor. Sanningen för många av dessa delfiner i fångenskap är att de behöver medicineras med lugnande medel eftersom de blir så stressade av fångenskapen och att de inte kan använda sig av sina naturliga resurser, som ex ultraljudet, i den miljön. Och detta är väl en fråga som är väl värt att fundera på för vår egen del. Hur stressade blir vi när vi inte får möjlighet att använda oss av det som är naturligt för oss? När vi måste undertrycka vår potential för att det inte passar i sammanhanget?

Nu tänker jag ta mig en funderare över hur jag kan få användning av den här symboliken i just min specifika situation och jag hoppas att du kan få användning av sättet att se på symbolik du också.

Delfin

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015 Malou Thorman

Leave a reply

required