Symbolkalender III.

10993419_801153556607163_4675307957667620043_n Halvmåne i Jungfruns tecken.
Nu när jag börjar skriva på min kalender kikar jag lite runt omkring och försöker ha sinnet öppet. Jag väntar på den gamla, på den kvinnan som jag nu så gärna vill möta varje kväll eftersom hon ger mig en sådan varm upplevelse.

Men idag verkar det inte som att hon har lust att anlända.

Halvmåne betyder att solen och månen står i en konfliktsituation till varandra. Det brukar inte handla om några större saker utan det kan snarare handla om saker som gör att livet blir lite besvärande. Med jungfrun kan det kanske uppstå något som inte riktigt stämmer med hennes egenskaper. Något är eller blir i oordning, något som inte passar jungfruns ordningssinne. Det kan också vara så att det inte händer någonting som stör eller oroar. Det är helt enkelt en aspekt som både kan vara eller inte vara.

Jag tittar på bilden jag valt för det här inlägget och funderar ett tag. Egentligen finns det inget alls i den bilden som vid ett första ögonkast skulle tala om jungfrun. Så är det ju också så att det är i det landet som består av tvärtom som jungfrun befinner sig i. En jungfru i ursprunglig betydelse handlar om en kvinna som är andligt intakt. Här har vi de som i antikens Grekland befann sig i templen och hade sex för sin egen tillfredsställelse. Inte för en man och inte för någon annan kvinna utan för att det passade henne själv. Barn till en jungfru sågs som väldigt speciella och de hyllades och värnades om.

Jag hör en numera välbekant röst skrocka och vänder mig snabbt om. Ingen berätterska fanns utan kanske var det bara min intensiva önskan som skapade detta.

-En kyss kan vara ett kommatecken, ett frågetecken eller ett utropstecken. Den gamlas röst viskar fram orden. Det krävs en jungfru för att skapa sin egen upplevelse av de kyssar som vi får och ger. Dagens symbol ger dig en möjlighet till att reflektera över dina egna kyssar.
Hon skrockar förtjust när hon sakta försvinner igen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild, okänd. citat Jeanne Bourgeois

One comment on “Symbolkalender III

  1. Anne

    Tack, den här passade så bra in på dagens diskussion ämne och tankar.

Leave a reply

required