Halvmåne i avtagande fas.

Nu har vi tagit steget från att vara mer i färd med att uttrycka oss till vår omvärld till att börja uttrycka oss till vår inre värld. Utvärdering av det som hänt sedan nymånen börjar ske och en hel del värderingar kommer upp till ytan. Vi har väl fortfarande inte kanske full förståelse för allt men vi börjar ana att det finns mer under ytan än vad vi först trodde.

Det här kan vara en tid i månaden som kan bli något besvärligt för en del medan andra går förbi och noterar den inte alls. Allt beroende på vad det är vi påbörjat eller inte i måncykelns början. Nu kan man säga att solen och månen står i en kvadratisk position till varandra. En fyrkant helt enkelt. Om vi tittar på en fyrkant sådär lite lagom uppifrån, ja då kan vi se hela kuben och alla kanter. Om vi står vid en sida har vi ingen aning om vad som finns på den andra. Och just det där kan bli problemet vid den här tiden.

Nu när månen befinner sig i Vädurens tecken kan lusten att storma runt hörnet utan att ha en översikt över vad som finns där vara väldigt stor. Och just det där ska vi vara lite försiktiga med för tillfället. Även om hela vårt inre säger att nu är det lägInre och yttree att agera, nu är det läge att välja så är inte detta den bästa tiden att göra det. Det finns en möjlighet att det är våra känslor som rusar iväg med oss utan att de egentligen har en grund i något som är verkligt och balanserat.

Väduren är den som har viljan att börja..Jag är ropar tecknet i högan sky och böjer huvudet och sträcker fram hornen och kör på. Konsekvens vad är det för något, nu är det tid att agera säger den impulsiva och stångar sig vidare. Hur andra människor reagerar ser man inte klart eftersom huvudet är böjt och man kör på. Väduren styr över huvudet säger man och nog kan man säga att det finns en viss risk för tjurskallighet om man närmar sig på ett litet “fel” sätt. Eftersom det nu är månen som befinner sig i tecknet kan det ju betyda att man känslomässigt har lite svårt för att släppa taget eller att se på en situation från mer än en sida.

Så för närvarande är det då två olika typer av energier som inte är så lätta att tas med, halvmånen i avtagande fas som säger till oss att ta en funderingsvända till och väduren i månen som känslomässigt vill agera nu, allra helst i förrgår och absolut inte senare än om en minut.

Sabian Symbol för den här halvmånen är;

Man expressing himself in two realms

Nog kan man säga att denna symbol passar bra in just nu. Att kunna uttrycka sig själv i två olika verkligheter. Fungerar det och vad kan det egentligen betyda? Min första tanke är att kombinera både känsla och tanke. Också att kunna veta var, när och hur det är rätt att uttrycka ditten och datten, om du förstår vad jag menar? Om jag exempelvis uttrycker mig på ett sätt på arbetet så betyder ju inte det att jag uttrycker mig på samma sätt hemma. Dessa två verkligheter är ju inte riktigt detsamma och det vill till att kunna hantera detta och den skiftning i identitet som det innebär.

Det kan också betyda att det kan uppstå en konflikt, precis som en halvmåne kan symbolisera. En konflikt avseende värdering och sin syn på sig själv. Syns mitt inre utåt och är det yttre detsamma som mitt inre? Vi behöver helt enkelt lära oss att kontrollera och lära oss att hantera de olika sidorna av oss själva och de olika sidorna av vår omgivning. Ibland är det helt okey och även helt rätt att bara ta de steg som vår inre känsla säger till oss att ta. Men om vi inte är helt och uppriktigt övertygande om att vår känsla inte är styrd av normer, gamla mönster eller värderingar, ja då behöver vi nog ta ett litet steg tillbaka och fundera en stund innan vi agerar.

Vår verklighet ser ut på det sättet som vi väljer att se den och vilken är jag just nu?

Själv befinner jag mig i en situation där jag inte kan bestämma mig för om det jag har framför mig är ett halvtomt glas eller ett halvfullt glas. Det är dags att bestämma sig för vilket perspektiv jag ska se saker ur helt enkelt och precis sådär kan det vara för en hel del. Kanske hittar jag lösningen när jag tar ett steg tillbaka och ser att situationen är bägge och.

Each of us lives in two realms, the “within” and the “without”.

Martin Luther King Jr

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016 Malou Thorman

Leave a reply

required