strandVi balanserar.

Kan vi göra något annat nu när månen är halv och den landar i Vågens tecken? Det är klart vi kan och just när månen är halv kan vi absolut göra det. Att konstant väga något fram och tillbaka kan i längden orsaka en hel del obalans i livet, framförallt för den personen som har stort behov att se till andra…jämt.

Tittar vi på Sabian Symbol betyder det att vi får denna mening:

A CROWD UPON A BEACH

Detta är då återigen en förkortad version av Dane Rudhyar tolkning av dessa meningar fyllda av symboler. Orginalmeningen som jag har uppfattat det ser ut så här;

A SUNDAY CROWD ENJOYING THE BEACH.

Håll med om att det kan bli lite olika tolkningar utifrån dessa två meningar. Letar man efter Sabian symbols hittar man ganska snart att de som arbetar med Sabian mer frekvent i princip tolkar de ganska lika i alla fall.

Det handlar om att komma överens med andra personer, att samsas på en yta som oftast är ganska begränsad. Att inte döma andra och att njuta av en utomhusmiljö. Visst kan man säga att detta handlar om balansera. Balansera behovet av en egen sfär samtidigt som man är tillsammans med andra. Många gånger en svår konst.
Det är så lätt att man går över gränsen, både de egna och andras i dessa miljöer där det är viktigt att kunna både vara privat och öppen mot andra. Stranden kan nog lära oss både det ena o andra som vi kan använda oss av även i andra miljöer.

Om jag närmar mig den lite längre symboliken blir det också en söndagskänsla över det hela. Inte bara en vardag vilken som helst utan en söndag. En dag då vi är lediga och verkligen kan plocka in en mer lös och ledig känsla. När du ser dig omkring kan du se andra personer i en liknande situation som dig själv. Ett leende möter ett annat leende. Här finns en samhörighet, en gemenskap med främlingar utan att man behöver vara intim med dem.

Här finns även annan symbolik man kan börja fundera över och ta till sig för att hitta något inom sig själv. Jag tänker på att vi här tillbringar en söndag på en strand tillsammans med andra människor. När brukar man vara på en strand där det samtidigt finns en massa andra människor? Jo när det är varmt o soligt. Vi är här mer avklädda än vad vi brukar vara, vi visar mer av oss själva. Vi befinner oss även på en plats där land möter vatten. Vatten som i sin tur är en symbol för känslor, både medvetna som omedvetna sådana. Vi kommer nu allt mer närmare vårt ursprung. För visst låg vi i vattnet allt medan vi utvecklas till den människa som sedan mötte fast mark.

Jag tänker att här och nu i denna konstellation, som för oss kan betyda väldigt mycket eller absolut ingenting, har vi en möjlighet att verkligen fundera hur vi ställer oss till vår egen balans. Kan vi nu i denna stund verkligen se vad det är som är vårt känslomässiga ljus och vårt känslomässiga mörker?

Här och nu kan det hända de mest väntade eller oväntade saker. Vi kan befinns oss i en miljö som verkligen väcker våra sämsta sidor och vi kan där och då få reda på hur vi hanterar situationer som kan vara lite påfrestande. Å andra sidan kan just den miljön väcka våra bästa sidor, vi kan upptäcka vilken styrka och vilken potential vi går och bär på. Vi kan också befinna oss i en miljö som man kan tycka ska väcka glädjefyllda känslor och då kan det visa sig att vi inte alls var så bra på att hantera de i stället. Jag är övertygad om att du nu har förstått att det mesta handlar om vårt eget sätt att ta till sig det som händer och hur vi agerar utifrån en påverkan både utifrån och inifrån och att det just här och nu är en bra möjlighet att komma i fas med dessa känslor hos sig själv.

Jag kommer även att tänka på att i många fall har vi en större förmåga att både se och ignorera andra personer i den här något nakna miljön än vi har då vi är mer skylda. Spännande tanke att fundera vidare på. Jag funderar även vidare på att det är vågen som är i centrum i den Egyptiska mytologin då Gudinnan Maat placerade själen i den ena vågskålen och en fjäder i den andra. Vågen kommer även precis före Skorpionen där du i den symboliken kan hitta döden och underjorden. Vad passar inte bättre att vågen är där den är? Vad är det vi väger in då vi bedömer eller dömer, både oss själva, andra och olika situationer.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild; Vintage Busy Beach

Leave a reply

required