10417584_724559754263861_1104673424486547711_nNymåne i Stenbockens tecken.

Mitt eget måntecken det här vilket får mig att ta en extra runda i mitt sinne. Efter en gemensam stund med lite tv-tittande drog jag mig tillbaka och utförde min egen lilla ceremoni. En ceremoni som jag brukar utföra då det är mörkermåne.
Släppa taget om det som varit är temat under den månfasen. Fundera över vad som håller mig tillbaka, är det till nytta för mig att just hålla mig tillbaka eller gör jag mig själv en otjänst med det?

Tänker på hur stenbockens symbol är utformad, framdelen som en bock och bakdelen som en fisk. Framdelen som strävar uppåt och bakdelen som rör sig smidigt i djupet. Bägge dessa delar behöver samverka om det ska bli en balans. Vi behöver sträva uppåt för att få en översyn, vi behöver med säkra fötter ta oss uppåt, ibland på något som nästan är omöjligt att ta sig upp på. Vi behöver även smidigt ta oss fram i djupen, röra oss bland svallande känslor och i både flod och ebb. Spännande liv och spännande tecken…verkligen.

Sabian symbol för den här nymånen är:

BIRDS IN THE HOUSE SINGING HAPPILY

Fåglar i huset sjunger lyckligt. Hm..om det inte är i deras egna lilla hus kanske det inte är helt okey, eller det är kanske det om man ser på det ur andra synvinklar. Kan det vara så att det just nu är bäst för oss att dra oss tillbaka, in till ett begränsat utrymme, för där kan vi uttrycka oss på ett fritt sätt?

Eftersom planeten merkurius också är inblandad och den är retrograd så talar det ännu mer för att dra sig tillbaka och sakta ner farten och kanske är Sabian symbol då en direkt uppmaning till oss att vi kan vara lyckliga, uttrycka oss lyckligt även när utrymmet är begränsat?

Stenbocken tar sig som sagt stadigt uppåt. Fast förankrade i det som de har under fötterna och med siktet mot målet tar de sig fram. Lugnt, tryggt och mycket säkert alltså. Detta ska då samarbeta med något som kan uppfattas som att stanna till och kanske till och med njuta av det som man hör. Behöver jag kanske ta en liten funderare över vad det är jag lyssnar till? Pratar jag med mig själv på rätt sätt, är det rätt toner och har jag vant mig vid en omgivning och glömt av att det finns något utanför detta?

Frågorna kan bli många och det är viktigt att stanna till och inse att det finns fler sätt en ett att se på saker och ting. Lyssna, se och känn.

 

Leave a reply

required