plantering

Bilden dök upp i flödet på facebook och jag, precis som många andra fastnade för symboliken.
Denna bild ska jag försöka ha med mig varje dag. På morgonen med bestämdhet ibland och nyfiken än andra gånger. På kvällen med mod och eftertanke.

Ibland är det viktigt att veta vad det är vi ska plantera så att vi verkligen får det vi tänkt oss. Ibland går både in oss själv och ut i världen med ett sinne som är mer öppet och då blir varje tanke och reaktion det fröet vi planterar.

Ibland får vi där på kvällen samla mod för att ta en återblick på dagen och se att det där är faktiskt något som man själv har planterat och kanske till och med vattnat då och då. Ibland kan vi med ett glädjefullt sinne le stort och landa tryggt inför natten. Ibland är det eftertanken som skapar de nya mål eller en annan struktur som ligger till grund för morgondagens bild av nya frön.

Och…ibland kan det också vara så att det fröet vi planterar inte riktigt är den planta vi hade tänkt oss.

/ Malou

Leave a reply

required