Dag 6 Symbolkalender

Intuitionövningar

Det som vi uppfattar som intuition kan många gånger vara vår rädsla eller varför inte något som vi tror är rätt på grund av att vi har erfarenhet av en upplevelse som har skapat just den känslan.

För att vi ska veta att det är intuition behöver vi träna på detta eller åtminstone vara uppmärksam på när den här upplevelsen kommer och att då försöka ta reda på om denna känslan har ett ursprung i något som jag bär med mig.

“Intuition beskrivs som en förmåga att bilda en omedelbar uppfattning eller att göra en omedelbar bedömning med medvetandet utan att ha tillgång till alla fakta. Detta ställs oftast i motsats till att resonera och förstå logiskt.”

Ovanstående förklaring är taget från wikipedia och jag tror säkert att det är många som har haft erfarenhet av att man med automatik får en känsla av något och utifrån den känslan tar man ett beslut. Ofta är detta beslutet lika fel som det är rätt. Vi behöver lära oss vilken känsla det är som ger oss de signaler som säger att det är rätt. Känslan ska komma utan osäkerhet eller undran. Vi bara vet att det är rätt.

Många gånger behöver vi träna oss i detta eftersom vi behöver lära känna oss själva. En anledning till att vi behöver just träna oss i hur vår egen intuition fungerar är bland annat för att vår omgivning har en tendens till att dölja, ljuga eller komma med små vita lögner. Detta görs säkert i många fall av ren välmening om det är något som de vill skydda oss ifrån men i längden talar det om för oss att vår känsla och upplevelse är fel.
Det är inte heller ovanligt att vi döljer eller ljuger för oss själva eftersom vi inte vågar eller inte vill ta in en sanning för oss själva.
Att jag skriver om att dölja eller ljuga beror lite på att det är väldigt vanligt att vår intuition gör sig tydlig när något inte stämmer i vår omgivning. Som en varning eller upplysning. Självklart kan vår intuition även användas till helt ordinära och positiva saker men…det är dock inte lika vanligt att den aktiveras vid dessa tillfällen.

Tänkte att jag här kunde ge lite tips på hur du kan träna upp din intuition.

  • När vi får ett överflöd av känslor emot oss  hamnar vi lätt i en låst inre position. När vi är låsta slutar vi att lyssna och använder oss bara av att höra. Det är en stor skillnad mellan detta. Träna dig till att låta omgivningen ställa sig i bakgrunden så att det du behöver se kommer längst fram.
  • Stanna i känslan. Att försöka bli av med en känsla kan innebära att man endast fastnar i den dynamiken.Tillåt dig själv att vara i känslan på så sätt hinner du upptäcka att en känsla aldrig kan skada dig. Att försöka motarbeta en känsla är som att gå med båda händerna knutna och du kan inte ta meot något annat. Du äger din känsla inte tvärtom.
    Ovanstående är effektiv oavsett om det är din intuition du vill utveckla eller om du vill reda ut vad du känner.
  • Får du en känsla som stör dig och som kommer utan att du ser en anledning. Stanna med den en stund, försök scanna av din omgivning och uppfatta om den kommer från en annan person. Vanligtvis brukar upplevelsen lätta lite i intensitet när man hittar rätt område för känslan.
  • Låt dina vänner och din omgivning hjälpa dig att sortera upp vad som är ditt och vad som är deras. Ställ frågor! Upplever du ilska, fråga din vän om hon/han är arg med mera.
  • Rena intuitionsövningar kan vara bra, svara inte i telefon förrän du har gissat vem det är. Gissa vilken färg din vän har på kläderna innan ni ses. Vilken färg är det på den första bilen du kommer att möta etc.
  • Boka en tid då du kan “scanna” av din vän. ex, på tisdag kl:11 kommer du att försöka uppfatta så mycket osm möjligt av vad din vän håller på med. Din vän måste då naturligtvis vara medveten om detta så hon/han kommer ihåg det. Allt från färger, smaker, hörsel, omgivning med mera.

 

Till sist…lär dig att du själv behöver känna att du är en person att lita på. Först och främst för dig själv. Ljug inte för dig själv.

Uppgift för dagen:

Var riktigt ärlig mot dig själv. HItta inte på förklaringar varför det inte riktigt blev som du tänkt dig.

/Malou

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman

Leave a reply

required