“Vi är inte mänskliga varelser med en spirituell upplevelse. Vi är spirituella varelser med en mänsklig upplevelse.”

– Stephen R. Covey

Dag 1 i december och vi befinner oss i julmånaden vilket även betyder att vi befinner oss i den månad som det sägs Jesus föddes i. Denna julmånad som kan låta oss få uppleva många magiska ting. Om vi inte fastnar i allt görande och låtande förstårs. Som är så lätt att göra just den här månaden.

Om vi vänder på steken så att säga och tillåter oss att plocka fram den spirituella varelsen till ytan så har vi också en möjlighet att njuta av denna härliga månad. Vi kan på ett annat sätt ta oss an de uppgifter som vi har framför oss.

Vi kan låta oss bli förförda av uppgiften att hitta just de gåvor som vår själ visar oss vägen till. Vi kan bli hänförda när vi tänder våra ljus på kvällskvisten, och varför inte när vi känner doften av nybakat bröd. Och bli härligt belåtna med att vårt bageri hade just det bröd vi längtade efter. För just precis så är det..det är inte nödvändigt att gör allt det där som vi tror är nödvändigt.

Många gånger kan vi just så här i början av december falla in i den känslan av att vi inte kommer att komma fram, det är för mycket helt enkelt. När vi tänker framåt så kanske vi fastnar i tanken att vi borde gjort som vi tänkte förra året, starta långt tidigare med alla förberedelserna. Precis den där känslan som kan komma till oss nu när vi snart är framme vid fullmånen. Det är just den där tanken och känslan…snart framme men inte riktigt där. Alltid är det något som ligger i vägen för oss för att vi ska nå den där härliga känslan av fullbordan.
Men..då kan just den tanken om att vi faktiskt kan ta till oss upplevelsen av att vi är spirituella varelser ta fäste inom oss. Låt den få vandra i din kropp och du kommer snart få ta del av den härliga känslan som sakta smyger sig runt i kroppen på dig.

Upplev här och nu, se dig omkring. Se i skyltfönstren och lyssna på barnes rop. Gå i varuhuset och lyssna på musiken som klingar fram. Låt fingrarna glida över tyget på den jumper som blir ditt nästa inköp. Tillåt dig att vara just här och nu och upplev den magi som faktiskt finns precis här i denna stunden.

Tillåt dig själv att vara den du i sanning är…en spirituell varelse.

Uppgift för dagen:

Tillåt dig själv att se dig omkring. Ta in din omgivning under hela dagen.

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman

Leave a reply

required