Symbolkalender

Dag 2 och vi kommer till dagen innan fullmåne och det är över oxens tecken som denna befinner sig.

Innan fullmånen, precis innan. Kanske känner du igen just den där känslan. Nästan där.

Just den där känslan kan många som är födda under den här fasen dras med. En känsla av att de är nästan framme men inte där. Gång på gång faller de på målsnöret oavsett vad de gäller. Därför kanske det inte är konstigt att man möter dessa personer vid självhjälps hyllorna.

Något är fel och behöver fixas till. Det spelar ingen roll vad man gör, alltid blir det fel.

Just det där med att vara nästan framme är en upplevelse som kan starta upp en hel del frustration och det kan också göra att man många gånger ger upp i förtid. Det kan även innebära att man går omkring med en inställning om att allt är ett krig eller att livet är ett kämpande. Detta eller att gå omkring med upplevelsen av att man är en förlorare, nästan där men aldrig framme. Oerhört frustrerande upplevelse och ack så lätt att man fastnar i utan att egentligen tänka på det.

Vad ska man då göra för att komma loss från detta?

Tja, många gånger handlar det om att vi själva skickar iväg möjligheterna. Vi skapar problemen genom att se på dem med våra “problem” ögon eller så ger vi oss inte in i det på grund av vår inställning.

Så varför inte se att utan problematik så utvecklar vi inte vår förmåga till kreativitet. Du har även aspekten att vänja dig av med att hela tiden vara i framtiden och ta till dig detta som ett bekymmer. Det gör enbart att du stannar upp utan ens ha prövat att komma fram.

Uppgift för dagen:

Stanna till då och då under dagen, inte bara en gång eller två gånger, stanna till flera gånger. Detta för att se dig omkring, ta in vad du ser, andas in vad du ser. Upprepa för dig själv vad du ser och tillåt dig själv att låta detta väcka tankar och idéer.

/ Malou

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman

Leave a reply

required