Symbolkalender

Dag 3 och Fullmåne.

Fullmåne och i tvillingarnas tecken

För någon dag sedan när jag satt och skrev om just denna fullmåne som är en supermåne förresten (alltså en måne som är väldigt nära jorden) så kom jag att tänka på Appollon som är den Gud som är härskare över just detta tecken. Han är ju tvilling med Gudinnan Artemis. Apollon är en Gud som inte är en av de mest populära i historien och kanske är det så att han därför har fått epitetet förstöraren.
När jag började kika på just detta namn han har fått till sig så upptäckte jag att en av de saker som han faktiskt förstörde var mörkret. Precis som sin syster bär han en båge och pilar och det är med dessa ljusets pilar som han träffar sitt mål och skingrar mörkret.

Så Appollon är den som förstör med ljus.

Uppgift:

Gå inom dig själv och fundera på om det är något speciellt som förmörkar ditt sinne för närvarande. På vilket sätt kan du isåfall använda dig av Apollons ljuspilar för att skingra detta mörker? Kan du använda dig av några av de övriga förmågerna som Apollon bär på?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman

Leave a reply

required