Symbolkalender

Dag 5 och idag kommer det att handla om att duscha.

Det har nu kommit in ett antal förslag och frågor om lite olika symboler. Det är symboler som till mesta delen handlar om drömmar men även runt andra ämnen.
Jag har fått in en fråga om vad det kan betyda när man drömmer om att duscha. Jag har haft en dialog med den här personen privat innan jag nu lägger ut mina tankar runt detta tema.

Att duscha är ju något som vi gör för att vi ska bli rena. En reningsprocess helt enkelt. Och att duscha eller bada i en dröm har oftast samma betydelse, en psykologisk-emotionell reningsprocess. Överhuvudtaget är drömmar eller vatten som symbol oftast förknippat till det känslomässiga området.

Det kan vara så enkelt som att du i din dröm helt enkelt får utlopp för det som du samlat på dig under dagen, sköljer bort det som du inte behöver bära på så att säga.

Vad som kan vara värt att fundera på är vad det är du har i ditt liv som påverkar dig just nu. Är du berörd av något speciellt inom något område, det kan vara allt från familjen, vänner eller arbete, ja då kanske du ska börja fundera på om du kan härleda din duschdröm till just något av dessa områderna.
Kanske kan det vara så att du bär på något inom dig som förgiftar ditt sinne och att du ger dig själv signalen om att nu är det nog dags att rensa ut detta, att göra något åt situationen helt enkelt.

Å andra sidan kan det ju också handlar om att du själv går och bär på tankar som förgiftar dig och som du nu behöver en ordentlig rensning ifrån. I samma tema kan det ju vara så att du drömmer att du är otroligt smutsig och att du behöver ta dig ett ordentligt bad eller dusch. Kanske är det så att du har dåligt samvete eller känner skuld för något i din vardag som nu kommer upp i din dröm som att du smutsat ner dig riktigt ordentligt.

Värt att också fundera på är om du står i en dusch och det inte kommer något vatten. Kan det då vara en uppmaning till dig att du nu behöver uppmärksamma ditt känsloliv lite mer eller att du tar till dig och accepterar att du har känslor i en viss situation.
Eller kan det vara så att du aldrig går ur duschen eller badet, du drömmer att du är i duschen i evighet. Ta då en liten funderare på om du låter dig bli helt övermannad av dina känslor och att du låter dessa styra dig utan urskiljning.

Tänk på att lika nyttigt som det är att vara i vatten, lika onyttigt är det att vara i det för länge. Du blir lika uttorkad som att vara utan som att vara i.

/Malou

Leave a reply

required