Nymåne

 

Nymåne

Nymånen är här och det i Skorpionens tecken. Som alltid tycker jag att det är spännande att kika på just nymånen. Jag tycker att det ger mig en god hjälp till att få grepp på min egen månad. Jag måste erkänna att jag inte tar detta bokstavligen men det ger mig en möjlighet att få något att koncentrera mig på plus att det ger uppslag om vad det är jag kan arbeta med under månaden.
Visst är det så att vi ofta behöver ett uppslag eller en puff åt rätt håll för att komma vidare?

Nymånen är ju sagt fortfarande i mörker och så är vi. Vi bär med oss det som varit och kan samtidigt sia lite framåt. Kanske känner du igen detta att det uppstår en förmåga till att gå lite djupare inom dig själv när mörkermånen är här och just denna förmåga får oss att öppna upp till sinnen som vi inte använder oss av när vi tar emot alla de ljud och bilder som vår omgivning överöser oss med.

Under nymånen kan det inom oss starta upp processer som vi inte riktigt kan sätta vare sig ord eller bilder på. Och som sagt just nu är det Skorpionen som puffar på i just det förloppet.

Att avsluta och att starta upp processer är just vad Phoenix på många sätt står för. Phoenix som är en högre aspekt av Skorpionens tecken.

Kanske är det just nu som det är aktuellt att fundera på detta? Eller rättare sagt låta det inre på ett mer handfast sätt komma upp till ytan? Detta så att vi får en möjlighet att kika på det och bestämma oss för om detta ska förvandlas genom att bli till aska och denna askan vara just den näring som behövs till det nya.

Gudinnan Hekate

Under mörkermånen är det Gudinnan Hekate som har ett fast grepp om symboliken. Gudinnan som står för alla tre aspekterna, Jungfru, Moder och Den Visa. Under mörkermånen bär vi på alla dessa tre på ett tydligare sätt. Detta i sin tur ger oss inblick i det som varit, det som är och det som komma ska.

Jag tänker även att just här och nu kan det vara så att vi kommer nära denna upplevelsen att dö, för det är just detta som fasen också handlar om. Och det är ganska vanligt att många inte är rädd för att vara död men däremot ganska obekväma och rädda för själva döendet. Man vill helt enkelt inte att det ska vara smärtsamt. Just detta är väl det som gör att vi har så svårt för att ta till oss de processer som har sin likhet med detta. Som att stå inför faktum att det är dags för en förändring eller varför inte stå inför det faktumet att det är dags att lämna något eller att något har lämnat.

Här och nu har vi möjligheten att plocka fram vad som ska finnas i vårt liv eller ej. Det kan vara allt från personer till vad vi har hållt heligt. Jag läste i en artikel om nymånen något som jag håller med om passar just för Phoenix och denna nymåne i Skorpionens tecken.

“Jag älskar mig själv tillräckligt mycket för att inte ge mitt ljus till personer som inte kan ta emot det”

Sabian Symbol för nymånen:

Ett militär band marscherar högljutt genom stadsgatorna.

Jag sätter mig och funderar lite över vilka olika symboliska betydelser vi kan hitta i detta. Jag börjar fundera över stolthet. Visst är det så att när vi står där och tittar så kommer känslor av samhörighet och stolthet upp i viss mån. Här finns upplevelse av tillhörighet och frågan är om inte just detta är en del av syftet med den här formen av marscherande och varför inte med den här formen av musikband. Att det ska visas upp och skapa en gemenskaphetskänsla. Det handlar väl också om att imponera på sin omgivning.

Jag går även in i den symboliken som att det handlar om att just göra sig hörd och detta på ett ganska markant sätt. Inte alltid välkommet skulle jag kunna tänka mig. Framförallt om man är upptagen av något helt annat. Kanske är det just också det som är meningen med att marschera fram och under tiden låta massor.

Finns det något eller snarare någon som vi har missat runt omkring oss? Har vi ignorerat någon som nu förtvivlat vill ha vår uppmärksamhet, eller är det vi som behöver göra vår närhet hörd?

Kan det vara så att det krävs inte bara en person utan många i det som ska genomföras? Det kanske behövs andra som passar in i just din orkester? Kanske är det så att de inte spelar samma intrument men det de spelar behövs för att det ska låta som tanken är med just den melodin?

Ja som sagt, det finns många olika sätt att vända sig när det gäller Sabian Symbol och jag tycker att det är oerhört spännande att ge mig i dessa då det alltid på något sätt går att vända och vrida så det passar den egna personliga omständigheten.

Önskar dig ett fint avslut av månfasen och en spännande början på nästa

Malou

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman
Acknowledgements: Bilder: okänt ursprung

Mörkermåne

Mörkermåne

För varje dag kommer vi djupare in i den puls som vill att vi tittar på oss själva. När vi ser oss omkring idag då ser vi många som ryggar tillbaka när de upptäcker mörkret. Inom en del områden är det rätt och riktigt att bli rädd och rygga tillbaka och det är områden som signalerar en verklig fara.
Men de flesta ryggar tillbaka vid rädsla, en rädsla som vi inte vågar undersöka. Finns det något reellt hot där bakom eller är detta något vi har lärt oss att fly ifrån?
Mörkret och den tid vi nu vandrar i är ett av de exemplen där vi lärt oss att det är farligt. Vi ser inte mörkret som neutralt utan vi har värderat det. Vi reagerar numera med automatik när vi befinner oss i ett område som är mörkt. Vi backar bort och försöker hitta ett ljust område omedelbart. När det gäller i vår omgivning tänder vi en lampa, ett ljus eller en ficklampa och när det kommer till vårt inre, hittar vi något att göra vårt sinne upptaget med, allt från planering till filmer eller böcker.
Att bli vän med månen är ett sätt att bli vän med mörkret. För månen symboliserar i mångt och mycket just mörkret. För det svarta och oändliga tillhör kvinnans värld och kvinnans värld är månen. I det
svarta och oändliga behöver vi vara för att komma åt vårt ljus. Det där allra innersta ljuset som är vår kärna och vårt liv.
Under tiden solarisation skedde då blev också mörkret omvandlat från att vara liv till att vara en död som innebar inget liv. Eftersom mörkret var en symbol som hörde ihop med kvinnan blev också kvinnan
stämplad som farlig.
Mörkret hörde också ihop med vår jord och när vi började titta uppåt mot himlen och skicka iväg vår dyrkan till solen så tappade vi vår vördnad för jorden.
Mörkret – jord – kvinnan, detta hör ihop och dessa är också respektlöst behandlat idag. Respektlöst även av kvinnor. För att vi inte vet något annat, för att vi följer den norm vi lever i och för att vi vet vilka vi är. Månen hjälper oss steg för steg att möta det ljus vi har inom oss. Att plocka fram den gnista som kan få oss att se oss precis så som vi är, på ont och på gott. För på ont och på gott är det enda som få oss att bli hela.

Att lära känna i djupet är också skorpionens längtan och drift. Ett tecken som månen går över idag. Här har vi nu ett behov som kan väcka intensiva känslor och ett behov av att kunna gräva sig ner till källan. Här är det inga halvmesyrer som gäller.
Som alltid är det viktigt att inte låta sig bli förlorad i känslornas dynamik utan att ha lite koll på vad som händer. Eftersom vi har ögonen och öronen riktade inåt oss själva kan den där taggen minsann göra riktigt ont då och då. Jag vet att jag själv haft perioder då jag släppt mig lös i känslornas värld riktigt ordentligt då skorpionens behov haft en stor roll. Jag har satt på musik som tagit tag i min själ och svingat mig runt och runt. Det har ilat från tårna ända till huvudet och tillbaka igen. Jag har knappt fått luft och jag har rullat runt och kvidit. Under en kort stund har detta varit gott att bara få utlopp. Att låta känslor få storma igenom alla mina sinnen. Men om jag låter denna upplevelse få ta över äganderollen över mig då är jag hjälplöst förlorad. Då blir jag lätt ett offer men lika lätt en despot.
Att möta skorpionen är inte bara intensitet och dynamik. Det är inte bara att gräva djupt och akta sig för stinget. Det finns ett högre perspektiv och det är örnens. Att se mer och få överblick. Är man medveten om vilka energier och vilken dynamik det är som pockar på, ja då kan man ta det perspektivet. Att välja är vår rätt. Din och min. Vill du använda dig av tiden för att må bättre då är detta tiden då du kan göra dig av med inre spänningar som du haft svårt att släppa eller till och med svårt att erkänna att de
existerar. Det kan vara svartsjuka, avundsjuka eller sexuell frustration. Mycket av dessa
känslorna kan göra sig påminda genom att din mage krånglar. Tiden är ju den rätta, den
avtagande månen är absolut den fas då vi gör bäst i att rensa.
Visst kan du fasta och göra ändringar med din mat men det handlar också om att upptäcka vad jag håller fast rent mentalt.
Skriv ner vad du känner…en A4 varje morgon…och riv den eller bränn den sedan omedelbart. Du ska vara helt säker på att ingen läser vad du har skrivit och du behöver absolut inte läsa det igen. Det handlar om att bekräfta sig själv, att se och känna och lära sig släppa taget.

Skorpionens härskare enligt den Grekiska Hellenistiska zodiaken är Ares. Krigets Gud. En inte alls så välsedd och ”dyrkad” Gud som många andra.
Enligt Grekerna härskade Ares över den ”nobla” själsstriden. Och detta är skälet till att han kallades krigets Gud. Det sägs att Ares älskar krig och det är sant om man förstår vad det innebär.
Ares inbjuder oss så att vi kan engagera oss i de skamfulla, oundvikliga, svåra och ibland nästan monstruösa konflikter som uppstår i livet. Dessa som vi behöver för att komma vidare i livet
Ares skapar inte dessa konflikter, men han härskar över den naturliga process som dessa konflikter uppstår genom. En process som är naturlig och som är oundviklig.
Ares och Afrodite, Krigsguden och Kärleksgudinnan fick bland annat dottern Harmoni. Detta säger mycket om det astrologiska tecknet Skorpionen och det säger också mycket om det resultat som vi uppnår om vi tar tag i det som finns inom oss.
Dessa dagar då skorpionen skänker oss påverkan genom månen kan vi kanske fundera lite över vad vi har inom oss som behöver integreras och influeras av varandra så att resultatet kan bli något som för oss framåt i frid.

Malou

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman

Halvmåne, Lejon och 11:e huset

Halvmåne, Lejon och 11:e huset.

Det är inte bara själva planeten som skapar symboliken och det är inte bara planeten och det zodiaktecken som det befinner sig i. Om man vill kan man naturligtvis stanna till där. Själv gör jag detta ganska ofta. För mig har månens olika faser en otrolig betydelse. I mångt och mycket kan jag få idéer till massor av saker som jag just där och då behöver eller har nytta av att ägna mig åt. Just den här halvmånen ägnar jag mig åt både måne, zodiaktecken och det hus som detta zodiaktecken befinner sig i mitt privata horoskop.
Samma kan du göra om du är intresserad av det. Ta och kika efter var ditt lejon befinner sig och plocka ut den grundläggande betydelsen som det hus har. Man behöver inte ta allt, det går ju knappas men plocka ut det som du tycker känns okey.

11:e huset

Det 11:e huset där jag får en möjlighet att upptäcka att jag inte är ensam. Huset där vänner och grupper befinner sig. Och just där har mitt Lejon. Det är just här som mina ögon, mitt hjärta och ja, hela jag möter och bemöter min omgivning.

Det är även i det här huset som vi kan börja kika på det där med att vara “inne” eller “ute” vilket i sin tur har sin grund i det där med grupptillhörighet. Huset kikar på områden som kan visa oss vad vi har gemensamt och vad som gör oss olika varandra.

Som jag brukar säga så beror vårt jag idag på det som vi bär med oss från förr och det som lockar oss i framtiden, de här båda aspekterna och det som händer idag samarbetar hela tiden och väldigt många gånger är vi inte överhuvudtaget medvetna om det eller rättare sagt vi har inte dessa tankarna framme i vårt dagsmedvetande precis.Så det här huset kan hjälpa dig att kika framåt och det kan visa dig in i den värld som konstant är föränderlig. Flera astrologer brukar säga att det är i det 10:e huset som beskriver vår roll i samhället och att det 11:e huset beskriver hur vi tar oss an och utför just den rollen. Subjekt och verb alltså.

När jag kikar just på detta börjar jag med automatik fundera över betydelse och hur jag känner inför detta och vilka tankar/känslor som landar i det. Halvmånen som i sig har en symbolisk betydelse över det där som kan ställa till lite av ett bekymmer eller ett problem. Inte på långa vägar alltid, många känner aldrig av de men många och jag är då en del av dom, kan kika just på den symboliska betydelsen. Faktiskt kan man då upptäcka att när man funderar över symbolik så dyker det upp något som du inte precis har i ditt medvetande men som på ett djupare plan kan styra till något som kan bli eller vara ett litet aber.

Här i den här fasen har vi möjlighet att upptäcka, ta del av eller bara fundera över något som skulle kunna vara en konflikt. Oftast om två lite olika sidor som ex att något vill framåt medan den andra sidan absolut inte vill. Så på många sätt handlar då denna tid om hur vi tar oss an just en sådan konflikt här och nu.

För mig personligen och om jag verkligen drar ner symboliken så skulle det kunna vara så att det just här kan det vara värt att fundera över om det finns något som jag behöver fundera över i min roll, tankar, värderingar och känslor, ledarskap och varför inte om lek som även detta tillhör detta majestätiska tecken. För att plocka ihop det med 11:huset så kan jag dra det vidare till områden som grupper och vänner bland annat. Till områden där jag tycker att jag hör ihop och tvärtom. Detta alltid ständiga tvärtom. Som tur är.

Finns det något här inom detta området som precis just nu håller på att skifta tempo, har jag något som vill röra på sig och något som vill motstå detta? När vi rör oss i den halvmåne som är i den nedåtgående fasen..ja då handlar det oftas om något som vill röra på sig på vår insida, som ett förändrat sätt att tänka.

Så finns det något här som jag behöver förändra? Nytt sätt att gå framåt som har med mitt sätt att agera ledare i grupper? Nytt sätt att förhålla mig till grupper, vänner? Ett förändrat sätt att tänka eller kanske till och med ett nytt sätt att förhålla mig till mina värderingar runt detta område?

Så vad göra? Många menar att när just månen är i den avtagande halvmånefasen, ja då kan det handla om att följa med. Inte göra motstånd. Ibland behöver det ske förändringar helt enkelt för att utveckling ska ske.

Tja, det vill till att nu under dagar försöka luta sig tillbaka och fundera på vad livet nu vill och hur mogen jag är att förhålla mig till detta.

Malou

 

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild; okänt ursprung/ägare

Dröm- att ställa frågor

Drömmar- att ställa frågor

För många är det ganska svårt att i drömmen arbeta med och att förstå varför du har drömmen medans du drömmer.

De finns de som efter lite träning i sin dröm kan vakna för att i det tillståndet iaktta sin dröm och förändra den allt utifrån det som drömmaren vill ha svar på. Men…det är inte alla och det kräver en hel del träning.

Så för de som nu inte har den möjligheten så kan man gå in i drömmen på andra sätt.

Ett sätt är bland annat att gå tillbaka i drömmen i vaket tillstånd. I princip går du tillbaka in i din nattliga dröm fast du mediterar i vaket tillstånd.

Vad är det du vill få fram eller utforska i den dröm som du haft? Vilken fråga skulle du vilja ställa?
Försök plocka fram en fråga som är viktig för dig och håll dig till den frågan. Det kan vara en väldigt specifik detalj men det kan också vara en lite större fråga som Vad ska drömmen tala om för mig?

När du har plockat fram frågan så påbörjar du din avslappning. Kanske har du redan nu en metod för att slappna av annars kanske du kan använda dig av avslappnande musik.
När du känner dig redo så tar du och plockar fram din dröm. Föreställ dig den omgivning som du drömde om. Måla upp den här omgivningen inom dig. Vandra in i detta scenario och utforska verkligen denna scen nu. Är du i ett landskap, i en stad eller varför inte i en båt eller bil? Se dig verkligen omkring och ta in allt det som du har runt omkring dig. Lukter, färger och bilder.

Är platsen bekant eller inte?
När du nu vandrar omkring här kanske du kommer till en person som du känner att du ska ställa din fråga till. Eller det kan ju till och med vara så att det är till ett djur du ska ställa frågan eller till en tavla? Huvudsaken är att det är något som säger dig att det är nu du ska ställa frågan.

Plocka med dig svaret ut och var förberedd på att det kanske inte är ett svar som du vill höra eller ett svar som du är fulltständigt oförberedd på.

Skriv ner det du upplevt och varför inte prata med någon om detta. Någon som bara genom att lyssna kan få dina insikter att bli lite djupare än vad de var innan.

Ha en mysig tripp in i dig själv.

Malou

 

Fullmåne i Oxens tecken

Fullmåne

Nu är fullmånen här igen och den här gången passar det så bra att det är just oxen som månen landar i.

Häromdagen landade jag återigen i ett samtal med min man som handlande om vikt, mat och motion. Det är sådana samtal som är oerhört frustrerande tycker jag. Många gånger för att det är en hel del som har en massa åsikter om just detta.

Frustrerande för att många utav de kommenterar och åsikter som kommer fram är ju inga nyheter precis, de flesta har man ju gått igenom själv ett antal gånger för att uttrycka det milt. Även frustrerande för ibland är det så att man bara vill uttrycka sin känsla, tanke och i vissa fall ångest utan att få en massa råd eller en massa sanningar om sådant man redan vet.
I ett sådan läge där man bara vill bli lyssnad på och kanske då och då få ett igenkännande eller lite medkänsla och man nu inte får det….ja då är det sannerligen lätt att bli envis.

Envis på ett sätt som kanske inte alltid är på den positiva sidan så att säga. Man låter helt enkelt bli att göra det där som man hade en plan på och som man till och med kanske hade uttryckt om man inte fått en dröse råd. Man stångar sig helt enkelt blodig med sin egen tjurskallighet.

Just det här med oxens envishet och faktiskt också tillsammans med temat vikt (vilket jag mig inspiration till att skriva om det samtal jag haft nyss och samtal som jag hört många andra ha) läste jag om häromdagen.

Nu när solen lyser upp hela månens underbara yta har vi möjligheten att sätta fokus på sådant som i vanliga fall ligger just i mörkret, omedvetna likväl som medvetna saker. Och när då oxen är där så varför inte då blicka in på det där med oxens envishet åt båda håll och hur vi alla använder oss av denna från och till. För jag kan ju knappast vara ensam om att bli oerhört envis både på ett sätt som är positivt för mig likväl som något annat kan vara negativt för mig.

Det där med att låta bli något likväl som att fortsätta med något är ett drag som jag har. Det är sällan som jag utför något sådär lagom. Åtminstone något som betraktas som lagom i andras ögon. Aktiverar jag mig med något så gör jag det ofta väldigt ihärdigt. Problemet är väl att det där inte alltid är av det positiva slaget, åtminstone inte för min kropp. En av oxens drag som man kan läsa om är bland annat det där med mat, jag har inte den förtjusningen men det innebär inte att det jag äter har en tendens att fastna där jag tycker att det inte ska fastna. Framförallt har jag en tendens att låta bli att göra något åt det. Som att motionera.
Och det är det där med att påbörja just detta som jag har svårt för. När jag väl startat upp och fått mig själv till att ge mig iväg till något kul pass, ja då tar andra sidan av envisheten över och jag fortsätter. Men innan…oj, vilka ursäkter jag har. Det är det ena eller andra som ska göras och så kommer ju det där med att jag kan bli mäkta sur över kommentarer vad som nu kan vara bra för mig också.

Men…tanken med inlägget är väl egentligen att det då och då kan vara bra att lägga en liten tanke på det där som vi medvetet lägger i skuggan för oss själva och just nu då solen lyser på månens yta och alla små och stora skiftningar syns så är det väl ett ypperligt tillfälle för detta.

Sabian Symbol

A YOUNG COUPLE WALK DOWN MAIN-STREET, WINDOW-SHOPPING

Bilden till vänster här är knappast ett ungt par men det blir ändå en bild av vad denna symbol kan prata om. Jag tänker på det där med att längta efter något, att drömma sig bort till den stund då man skulle kunna ha detta framför sig. En möjlighet att skapa ett mål för sig själv, något att planera för eller varför inte att spara till.

Just nu befinner jag mig i just den situationen som denna Sabian symbol pratar om för denna fullmåne. Inte att jag är speciellt ung till ålder men allt ungt behöver ju knappast definieras med just ålder för en människa. Ungt kan väl också betyda något som precis startat upp? Åtminstone blir det så för mig nu.

Just nu så fönstershoppar jag, jag tittar runt bland kataloger och butiker. Jag planerar, strukturerar och analyserar. Ska vi flytta eller ej? Och hur ska vi då renovera och möblera? Vad ska köpas nytt, vilka färger och vilka tapeter? Ja, det blir en hel del fönstershoppande minsann.
Och vad innebär detta då?

Tja, det blir en hel del funderande på saker som ligger utanför oss själva. Vi har en längtan, en dröm om något som finns där utanför oss själva. Vi vill införskaffa oss något. Visst kan man sortera in detta inom egoism.

Om detta går överstyr, denna egoism om att det är en absolut nödvändighet att införskaffa sig saker, ja då kan man förlora sig själv i detta. Det tar lätt över och vi börjar inbilla oss att det är just detta som vi behöver för att må bra.
Ibland är det också så att vi behöver det som är utanför oss själva och ibland är det så att den förändring som har skett inom oss gör att det som är utanför oss behöver förändras. En del saker behöver tillföras och andra saker behöver föras bort.

Viktigt i den här processen är väl att vi behöver veta vad vi gör och inte förlorar oss i det. Så just detta kan väl också vara viktigt att sätta ljuset på denna fullmåne. Vad är det vi egentligen har i vårt egna lilla skyltfönster?

Önskar dig en härlig fullmånetid.

Malou

Nymånen oktober i vågens tecken

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman
Acknowledgements: Bilder; okända samt från fria bildsidor

Källan

Källan

Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.

Detta är väl ett budord vi idag skulle ta till oss väldigt mycket av? Människor rusar runt, de är utbrända, stressade och olyckliga. Allt går snabbt och vi överöses med information dygnet runt. Telefonsnäckorna bor i öronen och datorn är ständigt närvarande.

Vi behöver helt enkelt andningshål i dag. Vi behöver boka in ledig tid i almanackan som inte är semestertid. Vi behöver tid varje vecka och varje dag som vi håller heliga så att vi kan värna om det som VI har skapat i vårt liv. Behövde Bibelns Gud vila och reflektion så behöver väl vi sannerligen det?

Vad är det för mening att skapa om vi inte stannar upp och njuter av det vi har både inom och utom oss? Och kan vi skapa om vi inte stannar upp då och då?

Tänk på att hålla sabbatsdagen helig är ett uttryck med en positiv karaktär. Det står inte att vi ska sluta göra något utan att vi ska tänka på att göra något. En vilodag då vi kan göra något för vår skull, en dag för njutning och för att kunna upprätthålla vår relation med oss själva.

För att hitta värdet med vårt liv ser jag det som en nödvändighet att börja titta på det. För att hitta meningen bör vi stanna till. Det är svårt att se något nära om det hela tiden är i rörelse.

Att aldrig stanna till och njuta av livet är som att sitta vid ett dukat middagsbord och inte upptäcka maten som står där.

– Jag har inte tid! Känns det uttrycket familjärt? Jag tror att det är ett av de vanligaste fraserna som vi använder. Både för oss själva eller som svar när någon annan börjar prata med oss om att vi ska ta det lugnt, njuta eller ta en stund för oss själva.

Så min fråga till alla blir: Är inte ditt liv värt några timmars reflektion varje vecka? Finns det något som är viktigare?

Själv har jag efter många års rusande fram i tillvaron valt att jag ska införa dejting-tid med mig själv. I min almanacka har jag helt enkelt avsatt tider då jag enbart ägnar mig åt inre reflektioner på något sätt. Stunder då jag ger mig själv möjligheten att njuta av det som jag skapat under dagen eller veckan. Stunder då jag njuter att jag är jag. Jag kan njuta och hitta samhörigheten av naturen eller av en kopp kaffe på ett fik som jag bjuder mig själv på.

Det tog tid att komma hit eftersom någonstans i tanken och i känslan fanns det alltid något som var viktigare. Innan tanken överhuvudtaget uppstod att det kunde vara bra att bara vara visst jag inte om att det var nödvändigt.

Idag vill jag värna om dessa stunder och förstår hur viktiga de är för att ge mitt liv meningsfullhet. Idag kan jag stanna upp några minuter varje timma och bara ta några medvetna andetag och uppleva hur jag kommer tillbaka till mig själv, till den medvetna njutningen av att förstå att jag lever och jag lever gott. Varje timma ger jag mig själv några minuter för att komma tillbaka till mitt centrum. Jag säger hej till den del av mig som har behov av det som Gudinnan Hestia är symbol för.

Mitt eget liv har ofta rusat på i en hejdundrande fart. En del av farten har varit det som alla nog kan känna igen sig i. Det har varit arbete, barn, släkt och vänner.

Dagarna har bestått av sjukdomar, kalas, föräldramöten, gräl, utbildning, matlagning, små bekymmer och stora bekymmer. Och jag kan inte med bästa vilja i världen säga att det var ofta jag helgade någon sabbatsdag. Jag funderade inte överhuvudtaget på det.

Semesterdagar fanns ju eller rättare sagt det var mer rehabiliteringsresor som vi hade på grund av sjukdomar.

Kan ett skäl till att många idag febrilt söker sig till den ena andliga kursen efter den andra vara att vi inte stannar till och värnar om de vardagar vi har? Vi ser inte längre värdet i det som vi har utan vi vill ha något annat som vi förknippar med inre sökande?

Varför inte vända trenden och börja söka en del svar här och nu, precis där du står och verkar i din vardag!

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild: burst shopify photo

Fullmåne i Fiskarnas tecken

Fullmånen är i Fiskarnas tecken den 6 september

Fullmåne och som alltid är det ganska många som reagerar just på det faktum att det är fullmåne. Det är inte utan anledning som man berättar historier om hur människor blir förvandlande till varulvar under fullmånens sken. Det är nu som rent symboliskt själva “förlossningen” sker.  Känslor har byggts upp och nu släpps dom loss. För många blir det en stark känslomässig upplevelse och att ställa sig och yla är en lösning på det här skulle jag gissa.

Det är Fiskarna som sätter sin prägel på just den här fullmånen och det innebär även att fullmånen hjälper till med att få upp och loss en hel del av känslor som kan finnas där i djupet av psyket. Det är Poseidon som är härskare över tecknet om man går efter den Hellenistiska zodiaken och han är ju Guden över havet bland annat.

Här är det känslornas rike som styr och ställer och ju djupare du dyker desto svårare har du för att se det som är runt dig. Du kommer ner i sfärer som vi normalt inte brukar röra oss i och trycket blir även svårare och svårare för oss att befinna oss i.
Här hittar vi det omedvetna, ett lager inom oss som kan vara lika positivt som negativt för oss att ta upp till ytan.

Här finns det som vi kanske vill dölja och det som vi inte heller orkar se. Att vara i djupet allt för länge och för ofta kan göra att du längtar efter att försvinna från dessa känslor och vissa tar till droger/alkohol för att slippa känna.

Det är också en möjlighet att få tag det där som du bara anat och inte riktigt satt fingret på. Här i djupet frodas även intuitionen och nu då fullmånen ger en extra skjuts åt känslovärlden kan denna förmågan att se vad du bara anat innan bli stark.
Det kan vara en bra tid för att påbörja en resa att utveckla just den här sidan av dig då du får en möjlighet att hitta hur det känns för dig att använda intuitionen och att det också är rätt.

Man kan nog tycka att fiskarna borde vara ett ganska lugnt och poetiskt tecken men man ska inte glömma bort att Poseidon kan ryta till ganska mycket. På havet kan det som sagt storma riktigt ordentligt och det är mer än ett skepp som har gått under i dessa vågor som kan uppstå. Så är det också med humöret och nog kan man få känna på det om fullmånen plockar upp en del av det som är dolt under ytan. Det där gör man nog klokt i att ha med sig nu och försöka andas lugnt både en och två gånger innan man låter humöret ta över. Man brukar säga att Poseidon är den mest primita Guden och kanske är det också så. Värt att fundera på om inte annat.

Sabian symbol:

En kvinna invirad av en stor rävstola

Funderar lite på vad den här symbolen ger mig för känslor och det första jag kommer att tänka på är att det väcker en fråga hos mig, Vad är det som hon vill uttrycka? Vill hon ge en bild av sig av något slag? Rik? Förnäm? Att hon är speciell?
Kan detta vara något att ta med sig nu vid fullmånen? När vi presenterar något eller om vi blir upprörda/arga eller på annat sätt ger ut uttryck för våra känslor just nu, gör vi detta för att vi vill ge sken av något? Kommer det verkligen från oss själva eller är det en bild av oss själva som vi vill presentera?

Jag tar även till mig lite av en tolkning som jag läst och som handlar om att det just är en räv som är lindad runt halsen. Man brukar ju säga “listig som en räv” och det är kanske det som man vill ge uttryck för. Jag kommer att tänka på att vi just nu behöver tänka på hur vi uttrycker oss och att vi kanske ska använda oss av mer av rävens egenskaper. Tänker på den lya som de brukar skapa för sig själv, en ingång och ofta en bakre extra utgång för att snabbt kunna ta sig därifrån om det skulle finnas behov av det.

Kan vara idé att inte uttrycka sig på ett sådan sätt så att man bakar in sig i ett hörn utan en förmåga att ta sig därifrån på ett smidigt sätt.

Vill ändå slå ett litet extra slag för att använda sig av just intuitionen just nu. Låt fiskarnas förmåga att vara på djupet arbeta för dig. Utforska din förmåga på lite olika sätt.

Malou

 

Känslans kraft

Känslans Kraft

Ibland låter jag mina känslor härja vilt med mig. Jag brukar prata mycket om att inte låta känslan äga dig utan att det är du som har känslor och att det är du som har verktygen för att hantera detta. O det är sant helt och hållet..men ibland låter jag känslan äga mig enbart för att det finns något underligt smärtsamt behov av att ge sig hän.

Jag brukar ta emot det som är,,acceptera att det finns och sedan släppa iväg dem igen. Men ibland låter jag dem inte gå utan tar upplevelsen och roterar den inom mig. Jag accepterar inte till fullo utan låter den härja runt i mig. Framförallt till musik.

Någon som känner igen sig? Eller är det bara jag som ägnar mig åt de här på något sätt ljuvliga smärtupplevelserna? Upplevelser som är fyllda av liv.

Musiken plockar upp det som inte är accepterat ännu och jag låter det få fritt spelrum. Tonerna som fyller mitt sinne tillåter känslan att växa till ett crescendo i mitt inre. Det river o sliter och jag brukar ge mig hän. Kroppen vet hur den vill röra sig, det finns inga inövade steg som gäller. Jag virvlar runt ena sekunden för att i nästa stå stilla och vagga. Det som är sårat och skadat får utrymme att uttrycka sig. Armarna gråter och fötterna pratar om styrka och balans.

Så småningom känner jag att den vilda inom mig tar över och det blir en stillhet i den okontrollerade rörelsen. Den vildas styrka visar sin kraft och jag blir återigen varse att hon finns där som alltid i bakgrunden för att träda fram när det är dags. Hon ser till att jag gräver ner fötterna i den myllan jag behöver vara i. Upplevelsen lättar och den blir till fullo accepterad och rinner sakta iväg utan motstånd.

Jag är villig att vara i och acceptera det som jag behöver för att överlämna mig till mig själv.

Kram
Malou

……………………

Bild: Tavla Dansande kvinnor av konstnär Henry Johannes

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild: Dansande kvinnor av konstnär H more...

Nymåne- Total Solförmörkelse

Solförmörkelse – Nymåne

Det är dags för den solförmörkelse som så många pratar om. En solförmörkelse som enbart syns i vissa delar av USA och som så många vallfärdar till för att se nu.

Solförmörkelse som innebär att månen passerar mellan solen och jorden och temporärt förhindrar oss att se solen. Förhindrar oss att se solen..jag vill byta perspektiv..som ger oss en möjlighet att se något från en annan synvinkel, från ett annat djup och tillåter oss att vända oss på ytan och uppleva det som normalt finns i områden som inte är tillgängliga för oss. Eller kanske till och med i områden som vi inte har lust att titta på.

Något söker vår uppmärksamhet – och det söker inte uppmärksamhet bara nu utan detta har verkningar långt fram och det är upp till oss hur vi tar hand om det. Faktum är att du kanske inte upptäcker vad det är just här och nu utan det kommer inte att visa sig förrän lite längre fram i tiden, men det är nu som det kravlar sig fram.
Kanske är det så att saker som du själv trodde att du lämnat bakom dig plötsligt dyker upp. Beteenden, känslor och upplevelser som du sedan länge trott att du vuxit förbi, tja, plötsligt står de där i farstun. Eller personer som du trodde du lämnat sedan länge…kanske är de dom står i farstun?

Solförmörkelser handlar om att avslöja det som är gömt i vår personliga skugga såväl som i det kollektiva. Styrs vi helt och hållet av vårt ego, följer vi massan helt oreflekterat?
Ego är på många sätt bra, jag har alltid tyckt det oavsett vad andra har tänkt om detta. Mycket beror ju på vad man lägger in i vad ett ord betyder och för mig betyder ego att jag tänker på mig själv. Att jag tänker på mig själv innebär även att jag funderar över hur jag reagerar i olika situationer, vad jag väljer att göra, hur jag känner och vad det i förlängningen innebär. Det innebär för mig att jag tar hand om mig själv, att jag ser till att jag befinner mig i situationer där jag mår bra och det där kan då innebära att jag befinner mig i områden där jag kan tillföra och ge något till andra. För att jag mår bra av det! Hade jag inte mått bra av det så hade jag kanske inte gjort det.

Kanske är det också just det här som det är meningen ska synas nu? På vilket sätt tänker jag på mig själv och låter jag alla andra hamna i skymundan?

Framförallt nu då det är Lejonet som är tecknet som det här hamnar i. Lejonet som på väldigt många sätt handlar om att stå i mitten. Tecknet pratar till dom som har makt på olika sätt och vis. Så leder du från hjärtat som talar om generositet och medkänsla eller leder du bortifrån hjärtat?  Hur använder vi vår egen kraft och från vilken källa kommer den? Kommer den från kärlek eller rädsla? Hur står vi egentligen i vår egen kraft?

Fungerar Lejonets kraft på ett sätt som är positivt ja då kan vi verkligen vara i vårt eget centrum och ge glädje, lust och energi till vår omgivning men om vi står där i centrum enbart för att vi vill bli sedda, vi är som aktörer som spelar en roll ja då kommer vi i längden inte att må så bra. Det får efterverkningar.

Förmörkelser pratar om skiften, om avslut, om ny början och nya riktningar.
 
A MERMAID HAS CLIMBED TO THE ROCKY SHORE OF A BLEAK COAST, SHE AWAITS THE PRINCE WHO WILL BRING HER IMMORTALITY
 Om något så är ju då denna Sabian Symbol i tiden. För visst är detta ett stort steg? Att lämna den invanda miljön, ett sätt att leva för något helt annat.

Att leva i en miljö som vi rent symboliskt förknippar med det omedvetna, med mörker, med känslor och ta steget för att leva på land, i ljuset, i det medvetna, visst kan man väl påstå att den grad som månen och solen nu befinner sig i är mer än passande för det som förmörkelsen står för? För skiften, för avslut, ny början och nya riktningar.
För mig blir det även att symbolen handlar om att bli hel. En jungfru är något som står för kvinnlighet och nu väntar hon där på mannen som befinner sig på land för att få sin odödlighet.
Jag tänker i banor att det är dags att förena det feminina och det maskulina för att få fram det som är odödligt inom oss, vårt jag eller vår ande om vi hellre vill kalla det så.
Varför inte ägna en stund åt just den här förmörkelsen/nymånen? Tillåt dig själv vara bara i dig själv, låt det som vill hamna på ytan.
Tänk inte att allt blir helt klart just nu, det här är något som kommer att finnas och kanske visa sig för dig steg för steg. Många gånger behöver vi få något presenterat för oss i sakta mak för att vi överhuvudtaget ska klara av att ta emot det.
Och du, tänk på att många gånger har vi svårare för att ta emot det som är våra styrkor än det som är våra svagheter. Det är inte så att våra skuggor som nu kan dyka upp till ytan behöver vara något som är “negativt”.
Malou
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild; Rick Fienberg, Bild: John Willi more...