Spännande tider just nu med Fullmåne – Månförmörkelse.

LRO-moon-eclipse-April-15

En bild som visar förmörkelsen sedd utifrån ett månperspektiv. Solen, jorden och månen i en rak linje.

Många menar att en månförmörkelse har en stark påverkan på oss och inom flera religioner hänvisas det också till stora omvälvande förändringar i samband med månförmörkelse. Denna månförmörkelse som sker tidigt på tisdag morgon är den första av fyra som sker under loppet av ca 1,5 år.

I och med att jorden ser till att månen inte lyses upp överhuvudtaget när den egentligen borde vara fullt upplyst kan man rent symboliskt se det som att den byter identitet. Från fullmåne till mörkermåne. “Shapeshifter” kallar många detta för.

Allt är inte som det ser ut att vara.

En tid som kan bli mycket turbulent för många, framförallt för de som inte är så förtjusta i förändringar eller för de som har vaggat in sig i en bekväm tillvaro där de blundar för det som ligger under ytan och pyr. Man kan säga att de som nu börjar kämpa emot och håller fast vid gamla föreställningar med näbbar och klor går en tuff tid till mötes och missar också den möjlighet till en förändring som kan leda fram till något mycket positivt.
Vi har nu en möjlighet att både känslomässigt uppleva och se det som ligger i vägen för att vi ska vara i det som gör att vi mår riktigt bra. Den förlösning/förlossning som vi normalt upplever vid en fullmåne blir “störd” av en skugga. Vi kan plötsligt känna att vi saknar något/det finns en brist av något slag. Personligen ser jag det också som att det har med något grundläggande som ger oss näring då jorden är inblandad och är det som är orsaken till “skuggan”.

Det här är en möjlighet för oss att ta itu med det som vi annars inte upptäcker eftersom det inte är så ofta som en full månförmörkelse sker. Vad vill jorden säga oss? Symboliskt tycker jag att vi kan se det ur perspektivet globalt och individuellt.
Den rika och välmående värld vi här i väst ser ut att ha kanske inte är så välmående trots allt? Är detta en ordentlig uppmaning för oss att se igenom och att se bortanför det vi precis har framför oss?
Det finns mycket att gräva i när det gäller den synen.

På ett individuellt plan kanske vi upptäcker att vi går omkring och lurar oss själva. Det som vi själva har framför ögonen, är det vad det ser ut att vara eller behöver vi ta till oss det som ligger under ytan och som vi har varit rädda för att känna av?

För att få en ännu djupare förståelse för den här månfasen kan man också gå till de tecken som är involverade. Den 15 april 2014 befinner sig solen i vädurens tecken som är väldigt självorienterad på så sätt att det handlar om känslan för vår egen identitet och på andra sidan av den här linjen finns då månen som befinner sig i vågens tecken som bland annat handlar om hur vi relaterar till andra.

Är detta perioden då det är dags att upptäcka var du själv står i förhållande till andra? Har du med dig din upplevelse av dig själv i dina relationer? Kan du stå i din egen sanning och inte i varje situation gå in i ett symbiotisk förhållande oavsett vad det handlar om?
Å andra sidan, har du tillräckligt mycket kraft för att klara av att kompromissa, att ge och att ta emot från dina relationer?

Hestia

Hestia av
howard david johnson

För många handlar det om att se sig själv så som de verkligen är, alltså visar du din omgivning både dina sårbara sidor och dina styrkor? Blir du någon annan i olika situationer som gör att du trycker ned det som skulle förse dig med näring? Eller är dina relationer verkligen det som du trodde de var?

En månförmörkelse är verkligen död, liv och återfödelse. En möjlighet att se det som förhindrar eller det som kan tillföra dig mer i livet.hekate

Om vi går till de som härskar över de solen och månen inom gudinnevärlden har vi Hestia som härskar över vågen och Athena som härskar över väduren. Om man kikar in i den världen kan man också hitta hjälpmedel för att dyka djupare in i sig själv. Både Hestia och Athena blir nu blockerade och något annat uppenbarar sig. Hestia som rör sig i hemmet och in i sig själv och Athena som rör sig inom den logiska mentala sfären och som är betydligt mer utåtriktad. Den som träder fram är nu Hekate, gudinnan som fritt vandrar mellan de olika världarna och kommunicerar med båda.
Vad är det för nycklar Hekate kan ge dig? Vad är det för något du behöver se? Att röra sig i mörkret och i det vi kalla för vårt omedvetna är naturligt för denna vägvisare så passa på och lyssna!
Här kan du hitta de nycklar som just du behöver för att gå vidare. Det kan bli tufft men det är också något som de flesta förändringar uppfattas som. Vad är det du behöver byta åsikter om och transformera om till något som mer passar din verklighet?

Tänk också längre än till en parrelation. Du har också en relation till dina barn, föräldrar och släkt. Du har en relation till din omgivning, vänner och arbetsplats. Du hittar även en relation till dina projekt, idéer och värderingar. Du har i princip en relation till det mesta, inklusive dig själv.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014 Malou Thorman
Acknowledgements: Bilder; Nasa, howarddavidjohnson

One comment on “Fullmåne – Månförmörkelse

  1. Pingback: Fullmåne, blodmåne och månförmörkelse - Liv Lust Balans

Leave a reply

required