SkyttenFullmåne i skytten

A Group Of Immigrants As They Fulfill The Requirements Of Entrance Into The New Country

Citatet är från Sabians symbol för månen i 22 – 23 grader skytten. Att uppfylla kraven för att få inträde till ett nytt land.

Ja, är det vad denna fullmånen frågar oss? Har vi uppfyllt allt vi behöver för att kunna lansera och gå vidare? Är vi färdiga för att lämna det gamla bakom oss och se vart den erfarenheten har tagit oss?

Frågan är om skytten, detta självständiga tecken som inte är så förtjust i att någon försöker domdera eller köra med dem tillåter att det ska finnas krav. Detta intensivt ambitiösa tecken som lätt blir inspirerad av de stora globala vyerna kan ha svårt för att låta bli att styras av sin lust till förändringar åtminstone i fullmånens ljus. Här påverkar månen med behov av det stora, glam, fest och utmaningar.

Pilen som är skyttens attribut pekar uppåt, mot skyn, mot de högre aspekterna. Och säkert finns det en och annan skytt eller någon som blir väldigt påverkad av fullmånen i detta tecken som försöker lyfta sin omgivning med inspirerande tal om framtiden, självklart firas de kommande framgångarna med en härlig fest också.

Som alltid påverkas vi av så mycket annat och ser man på astrologin är det ju andra planeter som spelar in, formar och förändrar upplevelser men eftersom detta inte är en astrologisk blogg i det avseendet så får du själv bära med dig den förståelsen och dra bort eller lägga till. Ett tips kan vara att titta var någonstans du har skytten i ditt födelsehoroskop, där kanske du kan hitta ledtrådar till vadeller till vilken område som månens behov vänder sig till denna gång.

En vanlig “härskare” till skytten är Jupiter. Jupiter på grekiska är detsamma som Zeus. Alltså så skulle Zeus vara den som styr över Skytten. Men enligt den hellenistiska zodiaken, som inte på något sätt är samma som den astrologiska som vanligtvis används, är det Gudinnan Artemis som styr detta tecken.
Och när jag går igenom Skyttens kännetecken måste jag säga att jag tycker att det finns en naturlig koppling till varandra.Full måne

Artemis är gudinnan som förknippas med nymånen och den växande fasen. Hon har en ungdomlig attityd och även då ungdomens förmåga till att vara spontan och föränderlig. Fundera på hur du själv var i din ungdoms dagar och lite av den energin hittar du hos Artemis. Snabb på att dra slutsatser och att fatta beslut. Uppriktig och orädd. Du kan läsa mer om Artemis i ett antal blogginlägg så att du får en djupare förståelse för personligheten.

chiron

Skytten som symbol är en Centaur, halvt man och halvt häst, och enligt myten är vårt stjärntecken skytten satt på vår himmel av Zeus. Stjärntecknet är egentligen Chiron, den enda centauren som var odödlig. Han hade Kronos som far och var alltså halvbror till Zeus. Kronos var lite “romantisk” med nymfen Philyra när Kronos fru plötsligt dök upp. För att fly förvandlade han sig till en häst och där har vi nu förklaringen till varför Chiron är halvt man och halvt häst.

Trots att Chiron var odödlig så lyckades han byta ut sin odödlighet då han blev skadad av misstag av Herkules. Han fick ett sår av en pil som doppats i Hydragift vilket var obotligt och fruktansvärt smärtsamt. (Hydra var en niohövdad vattenorm som Herkules senare fick i uppdrag att döda.)

Chiron var en väldigt klok man och väldigt duktig inom läkekonsten, Asklepios, guden som är en känd läkedomsgud, uppfostrades av honom och lärde sig allt om healing i Chirons vård.

Övriga Centaurer har däremot inte samma goda rykte. De framställs som bestialiska, berusad, liderliga mobbare som strör kaos och stridigheter vart de än gick.
(Idag finns det även en komet som upptäcktes 1977 som fått namnet Chiron, “den skadade healaren”, och det är idag vanligt att man tar hänsyn till denna i ett horoskop)

Skytten har en ständig strävan efter det som är större, målet är hela tiden högre och mer och han kan lätt identifiera sig med sin omvärld. Ibland kanske allt för lätt då alla i omgivningen inte har Chirons sagittarius-bosschartmoral. Sanningens motsats är lögner och svek och det är lätt att hamna i dimridåer. Framförallt eftersom skytten hela tiden strävar uppåt, till de stora globala idealen. Till ett bättre samhälle. Hans djuriska hälft kan lätt bli det stora sår som han inte kan bli healad ifrån. Skytten får hela tiden arbeta med det faktum att hans ben och fötter är fast förankrade i jorden och då och då så måste han möta detta faktum och acceptera. Han är väldigt bra på att ge kloka råd till andra men har mycket svårare för att ge dessa till sig själv. Precis så som Chiron kunde heala andra inte sig själv.

Nu ser vi ju då hela månen i sin glans i skyttens tecken och mittemot hittar du solen i tvillingarna. Tvillingarna som tittar på den rationella sidan medan skytten vill se den större bilden ofta ursprungen från intuitionen. Den här fullmånen kan du alltså känna dig dragen åt två håll. Tro och tillit gentemot logik. Som alltid när två sidor ska balanseras är det risk för konflikter, tvivel, rädslor och osäkerhet kan smyga sig upp från det inre. Det vill till att lyssna på båda sidorna och dra lärdom av dem. Är du kanske för kritisk och analyserande kanske fullmånen vill tala om för dig att lyssna mer på dina instinkter. Trots allt finns den djuriska delen med här. Är du för ivrig, spontan och inte andas innan du tar dina beslut kan solen i tvillingarna kanske få dig lugnare.

Skytten vill förflytta sig och lära sig mer precis som tvillingen vill göra. Skillnaden är kanske att skytten har här ett par stark ben som gör att en förflyttning även blir praktisk inte bara mental som är mer för tvillingarna. Så kanske är det denna fullmåne som det sker? Visioner blir till handfasta nåbara mål. Att du lanserar för omgivningen det som du går och bär på, att du upptäcker din förmåga att inspirera andra och att ge omgivningen hopp.

Skytten kanske säger till dig under fullmånens sken att det är dags att du följer din väg nu, ge dig ut på din resa, titta med andra ögon runt omkring dig. Förmodligen kommer det några sista ord innan han galopperar iväg – Glöm inte ha kul på vägen!

 

 

 

2 comments on “Fullmånen i skytten

  1. Pingback: Fullmåne i Fiskarna - Liv Lust Balans

  2. Pingback: Mörkermåne - Skytten - Liv Lust Balans

Leave a reply

required