8theplayHärommorgonen vaknade jag med rester från en dröm som sa att jag skulle undersöka nummer 8. Den äldre kinesiska mannen som gav mig uppgiften sa till mig “glöm inte 8:ans betydelse i bibeln” och det var med den meningen jag till slut vaknade fullt ut.

Något inom mig reagerar för just den meningen eftersom jag inte riktigt får ihop den kinesiska mannen med vår kristna bibel. Självklart inser jag att en kines mycket väl kan vara kristen så det här bli naturligtvis återigen en påminnelse för mig om att jag bär på förutfattade åsikter. Det säger mig också att här någonstans vilar också en paradox och att jag behöver hålla ögonen öppna för alla perspektiv. Tänka utanför boxen så att säga.

Tänk att en sådan liten sak startar upp en sådan här process. Jag har egentligen ingen kunskap alls om siffrornas betydelse i våra liv. Visst har jag lite kunskap om treenighet etc men jag har aldrig satt mig in i denna värld som numerologin är.

8:an som siffra har aldrig tilltalat mig måste jag säga. Det är ingen siffra som jag på något sätt har någon relation till, jag är mer förtjust i udda siffror, som 9 eller 3. Bara det faktumet gör att det ska bli intressant att undersöka siffran. Och självklart är jag också nyfiken på om jag kommer att hitta någon förklaring till varför jag skulle undersöka 8:an. Jag har också funderat över drömmen såsom dröm och tittat på den äldre kinesen som en aspekt av mig med mera men jag låter denna del hamna utanför detta inlägg.

Jag gjorde en snabb koll i bibeln och förhållandet till siffran 8:an samma morgon och spännande nog verkar det betyda ny början, återfödelse i vad man kan säga den verkliga betydelsen och ny skapelse. Det här sammanföll ju alldeles ypperligt med den nymåne som var just den dagen. Nymåne är ju även den en symbol för ny början, ny födelse etc.

Efter att ha gjort en liten paus och samlat på mig lite fakta om 8:an kommer det lite rysningar inom mig. Jag känner att här finns något i detta. Precis nu i dagarna, i förrgår rättare sagt satt jag och skrev ett inlägg om tillit och ledarskap i samband med en krönika om Hillesgården för Ascala Magazine.
Jag har jämfört denna gård med Noaks ark och gjorde det även denna gång, nu även i samband med ledarskap. Och vad är det jag nu får tag på när jag letar fakta runt 8:an?

Jo bland annat är 8:an förknippad med Noaks ark då Gud räddade 8 personer för att dessa skulle starta en ny början efter översvämningen, detta sägs också vara anledningen till att dopfunten är formad som en oktagon. Enligt numerologin står också 8:an för makt, handlingskraft och förverkligande där gott omdöme och kunskap krävs.

Även om jag har arbetat med vårt inre, våra symboler, synkronicitet under många år känner jag att jag aldrig slutar att förundras över hur vårt inre fungerar. Vad är egentligen oddsen för att man ska drömma om en siffra som i sin tur skulle visa sig innehålla en symbolik som påminner om sådant man precis har sysselsatt hjärnan med? Om numerologin hade varit familjär för mig hade det varit en sak men nu är detta ett område jag inte har erfarenhet av.

Under antiken ansågs talet 8 som ett kraft- och lyckotal. Hos de gamla Babylonierna ansågs 8 som gudarnas tal och i templen härskade gudarna på en högsta 8e våning vilket senare anknyter till paradistankar. I islamsk symbolik finner vi 8 paradis (och 7 helveten). Buddha talar om den heliga 8-faldiga vägen och Konfucianismen har 8 heliga ting.
8 kan också ! uppfattas som en andra start, en nystart på en högre nivå efter 7ans fulländning.

Inom talsymboliken gäller att 8an kommer från två kvadrater (4), alltså två grundläggande formationer som kan stå för himmel och jord och som, om man lägger dem i kors över varandra, tillsammans bildar himlen på jorden, en helig plats. Den symbolen, med åtta hörn, kan vi finna både i kyrkor och tempel.

8an visar också genom sina två klot på en balansakt inneboende i arketypen. Det nedre och det övre, det inre och det yttre, det andliga och det materiella måste vara i balans. Ja siffran/arketypen visar den balans som krävs för att vår värld ska kunna fungera, för att liv ska kunna upprätthållas. Om det andliga och materiella blir i obalans kommer det hela i gungning och livet kan utmanas.

Texten är ifrån Annikas beskrivning av siffran 8 utifrån årtalet 2015. Tagen ifrån Annika Langlé hemsida.

Jopp, så är det ju också, lägger man ihop siffrorna från årets siffror får man 8. Detta är ett år då Törnrosa måste vakna säger Annika, ett år då hon har möjlighet att se vem hon är och leva utefter hjärtat.

Just hjärtat har ett fokus för mig just nu. Jag deltar i varje Universal Heart föreläsning vars genomgående tema är hjärtats medvetenhet. Jag går även en kurs inom Heart Math som i sig utgår frånheart-665091_640 hjärtat. Så visst är hjärtat ett angeläget tema för närvarande.

Den åttonde dagen är den första dagen i den nya veckan, precis som oktaven är den åttonde noten som är början  på en musikalisk cykel  en högre nivå. Detta interagerar med Jesus återuppståndelse. Faktum är att Jesus namn står för 8:an och Jesus visade sig 8 gånger efter sin återuppståndelse. På den gudomliga nivån anspelar nummer 8 till Guds absoluta oändlighet.

*I zodiaken anses jungfrun stå för 8 och med detta menar man “Christ formed in her” *taget från biblewheel.com

 Helt klart är i alla fall att 8 i bibeln är starkt förknippat med Jesus, med Noak och med återuppståndelsen. Ny början helt klart. Det här passar ju verkligen bra att drömma om då vi just då befann oss precis i nymånen.

8 handlar också om balans enligt numerologin. Tittar man på hur den ser ut kan ju detta vara logiskt. Lite för mycket åt ena eller andra hållet och den börjar luta lite betänkligt.

När jag läser vidare om nummer 8 får jag också reda på att det handlar mycket pengar och makt. Det finns de som vill ha tillagt ett namn som blir en 8 enbart för att de menar att det kommer att tillföra bättre ekonomi exempelvis. Och det är då också många som fastnar där och inte går vidare med 8:ans betydelse. Först och främst är det tydligen balans som är A och O. Det är den stora Karma utjämnaren. Dyker 8:an upp, ja då kan du räkna med att du får skörda det du har sått.

Det blir ju spännande tänker jag. Vad är det jag har sått som det är dags att skörda nu?

8:an balanserar det materiella med det immateriella. Som bäst är det lika andlig som materialistisk. Den andliga sidan av 8 är praktisk, realistisk och intelligent. Den vet skillnaden mellan fantasi och äkta andliga insikter. På det materiella planet så är den fokuserad på resultat, men pengar tjänas inte för pengars skull utan det ses som ett verktyg och inte som ett slutmål.

Jag hittar också att 8 låter som “att bli rik” på kantonesiska. 🙂  Feng shui, som är en kinesisk lära som är för att skapa harmoni, bygger på kompassens åtta olika riktningar.

8Jag började också att titta på den symbol som känns igen som oändlighetens symbol. Den figur som ser ut som en liggande åtta heter leminskata. Det är en ren matematisk symbol. När jag läser om detta i Wikipedia ser jag också att det finns några som ställer sig frågan om detta begrepp har någon koppling till det religiösa begreppet Gud. Idag när kvantfysiken får mer och mer betydelse och forskningen tar rejäla kliv framåt borde man kanske ta upp de funderingarna.

Även här kommer betydelsen av symbolen in i det som är min verklighet just nu. Universal Heart som drivs av Jörgen Tranberg har kvantfysiska kurser och föreläsningar. En hel del av innehållet i den föreläsningsserien bygger på kvantfysiken. Även jag har gått Jörgens kvantfysiska mentorutbildning. Kan den liggande åttan ha en betydelse för mig i det här sammanhanget tro?

När jag smakar på det innehållet kommer jag också att tänka på att Bergsmeditationen som jag håller på med sedan mer än 20 år har visat sig ha en faktisk förmåga att förändra bland annat EEG. Resultat som visades under en stor internationell konferens för några år sedan av några Kinesiska forskare. Precis när jag skriver detta kommer ordet hoppande upp framför mig,,,kinesiska forskare. Ytterligare ett samband och en förklaring till att det fanns en kines i min dröm. Oändlighet, kvantfysik, medvetenhet och Gud. Det finns återigen många beröringspunkter.

ouroboros

Och det är kanske inte så konstigt eftersom 8:ans betydelse någonstans är detsamma och enbart förändrad utifrån vilken kultur du befinner dig i.

Inom mysticismen kan den liggande åttan, leminskata,representera Ouroboros. Det är den omättliga ormen, den som äter sin egen svans. Den sägs stå för evighet eller helhet. Det är en symbol för integration och assimilering av det motsatta, alltså skuggan, den här processen är på samma gång en symbol för odödlighet eftersom det sägs att Ouroboros dräper sig själv och ger sig till livet, befruktar sig själv och föder sig själv. Den symboliserar Den Enda som utgår från sammandrabbningen av motsatser.

 

Jag känner att drömmen talar till mig om att se ur alla perspektiv. Att ha balans och främst inom vissa områden. Att det just nu handlar om ny början och återfödelse. Vilket i sig innebär att släppa taget och begrava något annat. Att det handlar om Gud, medvetenhet och oändlighet. Något som alltid har funnit och alltid ska finnas. Men också risken att i detta hamna i moment 22. Detta och lite till blev betydelsen av drömmen om 8. Kanske får du också en aha-upplevelse om du har 8:an i ditt liv. Som alltid tycker jag det är viktigt att fundera över drömmar som är extra starka.

Och jag har funderat och mediterat. Jag har läst på och glömt av igen. Jag har sorterat bort en massa symbolik. Jag har vandrat i en 8 och jag har målat en 8. Jag skrev en dikt om en 8.

Jag har haft intressanta dagar när jag burit med mig 8:an och framförallt har jag bekräftat mig själv. Och när jag skriver detta sista tittar jag åt sidan och ser mitt Vediska horoskop ligga där och jag kan inte låta bli att skratta. Ny början, medvetenhet och balans har tre personer alldeles nyligen pratat med mig om. Två personer som ställt mitt vediska horoskop och en som läste min hand.

Visst är livet fantastiskt.

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015 Malou Thorman
Acknowledgements: wikipedia, biblewheel.com, Annika Langlé

Leave a reply

required