Så förunderlig och så fantastisk denna drömvärld är. Och frågan är om det verkligen är en drömvärld egentligen, på det sätt som vi menar dröm tänker jag då på. Är det inte så att drömmarna snarare visar oss hur verkligheten kan se ut och vad som verkligen pågår inom oss?

Inatt, den kortaste natten på året drömde jag om att jag var på någon form av kalas eller middag. På middagen befann sig alla mina släktingar på min mammas sida, i alla fall kände jag igen min moster som lever, två mostrar som är döda, min mormor och min mamma. Nu när jag sitter och funderar på drömmen är det nästan som att jag känner att min moster står bakom mig. Jag känner liksom igen hennes närvaro på något sätt.

I drömmen var jag lite lätt irriterad på min äldsta moster av någon anledning, det hade något att göra med en ung flicka men mer kommer jag inte ihåg från drömmen. Mina andra släktingar befann sig i periferin förutom min moster som fortfarande lever. Jag diskuterade planer med henne hur vi skulle bära oss åt att lösa ett problem som hade med min äldre moster och den här flickan att göra. Känslan var stark när jag vaknade och nu kan jag känna att jag önskar att jag tagit vara på tiden i drömmen. Att jag på något sätt varit mer “närvarande” i drömmen.

Jag kommer också att tänka på alla de tillfällen som drömmen varit det som fått mig att agera eller att förstå saker på ett visst sätt. Ett sätt som har gjort livet lite enklare. Och efter alla dessa drömmar, alla dessa år och alla dessa möten men andra människors drömmar så undrar jag om det inte är där den verkliga verkligheten är. Där i världen som kan vara fullständigt klar eller full av mystisk symbolik. Som kan vara uppmuntrande eller till och med påträngande uppfordrande. Oavsett hur den ser ut så är den alltid alltid ärlig. Den visar vad du vill, vad du är rädd för och vad du älskar. Obönhörligt möter den upp dig natt efter natt.

Jag är så glad att jag mötte mina drömmar redan tidigt och att jag idag lärt mig att uppskatta dem oavsett hur jobbigt jag ibland kan tycka att det är att se dem. Att se innebär i och för sig inte att man tar tag i vad en dröm kan betyda men om man börjar arbeta med sina inre symboler blir det ganska snart som att kunna läsa. Det är svårt att låta bli att sätta ihop bokstäverna till ett ord. Ibland är det på ett främmande språk men likväl kan du inte låta bli att läsa dem.

drömmar1

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015 Malou Thorman

Leave a reply

required