Fri wallpaperHalvvägs, mittemellan allt och ingenting skulle man kunna säga.

Månen är halv i den avtagande fasen. Vi är inte i nymånefasen då nyfikenhet kan ta överhanden inte heller i fullmånefasen då vi ofta kan gå och bära på överväldigande känslor. Nej vi är liksom mittemellan. Solen och månen står i en kvadratisk position till varandra. I den avtagande fasen är vi nu på väg från en period då vår yttre värld har fått vår fokus till att vår inre värld nu blir mer och mer påtaglig.

Månen befinner sig i fiskarnas tecken och för mig passar det alldeles utmärkt just nu. Bilden har jag valt just för att jag tycker att den beskriver lite den känslan som jag bär på nu och som jag också tror på något sätt kan påminna om det som kan uppstå här i halvmåne tid.

Själv är jag simmare sedan barnsben  och är väldigt trygg i vattenmiljön men å andra sidan, är vi inte alla det? Vi tillbringade trots allt nio månader av vår första tid i vattnets element. Tryggt omslutna vaggades vi i den omgivningen och jag kan fortfarande uppleva denna trygghet när jag låter mig bli omsluten av vatten. Skillnaden mellan min tid som foster och den tid som är nu, är att jag vet att jag inte kan leva i denna omgivning speciellt länge om jag inte skaffar mig de verktyg som miljön kräver.

Det finns en dubbelhet här alltså, å ena sidan trygghet å andra sidan en fara och precis den upplevelsen tycker jag att man kan känna igen i den här månfasen. Allt är inte enkelt, allt går inte alltid smidigt och självklart utan det kan krävas både förberedelser och tillgång till alla möjliga resurser.

Förändringar kan ofta vara nyckelordet just nu.
Är vi inte beredda på det kan vi yrvaket se oss omkring och inte förstå något alls eller klampa på som man gör om man är totalt blind för vad som försigår runt omkring. Är vi däremot i fas med oss själva likväl som med vår omgivning kan denna månfas ge oss en härlig möjlighet att se olika sidor av en sak och varför inte just se olika sidor av någon form av konflikt. Det kan vara en konflikt inom oss själva som en konflikt som vi eller någon annan befinner sig i.

Eftersom månen befinner sig i fiskarnas tecken kan vi fokusera på den symboliken vilket gör att vi närmar oss den andliga och känslomässiga sfären på olika sätt. Här kan våra inre trossystem bli synliga, vi kan plötsligt komma ihåg eller bli påminda om vad det vi en gång trodde på eller fortfarande tror på. Det här kan vi bli medvetna om står i relation till tvillingarnas symbolik (som solen står i), alltså i relation till vårt vakna liv och vår mentala sfär. Konflikter mellan vårt medvetna och omedvetna, mellan det vi ser som ljus och det vi ser som mörker, mellan dag och mellan natt. Något vill röra sig och något annat vill stå kvar. Ja, ni förstår säkert att symboliken är oändlig när vi börjar fördjupa oss i den.

Vi är nu sakta på väg tillbaka till den miljö som vi kom ifrån eftersom vi går från växande måne ( utåtriktad ) till avtagande måne. Vi vänder oss in till oss själva vilket inte på något sätt säger att vi slutarkolla12 okänd vara aktiva, vi låter enbart vårt fokus rikta sig åt ett annat håll.

Tänk på hur det var när du en gång låg i din mors livmoder. Du var hela tiden aktiv men din energi var riktad till dig själv och ditt eget växande. Så är det också nu i den avtagande månens fas. Mer och mer riktas energin så att du själv ska växa och få den näring som du behöver.

Kanske ser du nu eller blir mer och mer medveten om vad det är du behöver och vad du inte behöver. Vad är egentligen din sanning och lever du i den? Kanske finns det både en eller fler saker som börjar dyka upp i ditt inre som sanningar nu.

Känner du också igen dig själv lite i bilden som finns här till höger? Som innesluten i en lampa där du sitter och väntar på att någon ska befria dig? Eller är det kanske så att du låtit bli att gnida på den förtrollade lampan för att du är rädd för att uttala dina önskningar högt?

Det är du som behöver välja för att du ska kunna ta tillvara på dina egna möjligheter.

Sabian symbol för halvmånen är;

THE RACE BEGINS: INTENT ON OUTDISTANCING HIS RIVALS, A JOCKEY SPURS HIS HORSE TO GREAT SPEED


Kan detta vara en av de saker som visar sig för dig denna halvmåne?

Är du involverad i en tävling, medvetet eller omedvetet? Har du för avsikt att vinna över någon eller några andra? Och använder du i så fall de resurser du behöver?

Ska du vinna till varje pris, till vilken kostnad som helst eller är du med på ärligt sätt? Lägger du upp loppet på ett bra sätt eller fördelar du dina resurser på ett sätt som gör att du inte orkar till mållinjen?

Det finns oändliga sätt att se på den här symbolen och jag tror säkert att vi alla kan känna igen oss oavsett om vi tävlar med oss själva eller med andra. Vi kanske inte ens har varit medvetna om att vi deltagit i ett lopp.

Vi kanske inte ens är medvetna vart vi är på väg, vart målet befinner sig eller ens vad det är för något. Vi kanske är så inriktade på att vinna att vi har glömt ta reda på syftet.

Det kan också vara så att vi behöver inse att ibland är det dags att lägga det där extra vi har inom oss för att vi ska nå i mål. Vi behöver ha målet inom oss, vara med för att vi ska nå fram.

Jag läste även någonstans att både tvillingarna (solen) och fiskarna (månen) är vana vid känslan att överlämna sig. Vilket kan vara en hänförelse ibland men också en fara. Det kan också vara ett överlämnande till olika beroenden, allt från droger till en fantasivärld.

Så kom ihåg att vi då och då behöver styrkan som gör att vi når målet även om det innebär att vi är deltagare i samma lopp som andra. Att vara nobel och låta andra vinna kan ibland vara att ge upp sig själv. Vilket inte är målet med vårt liv.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016 Malou Thorman
Acknowledgements: Bilder, wallpaper samt okänt ursprung

Leave a reply

required