20-pretty_parrot_splash-1024x640

Papegojan

Papegojan dök upp för att jag satte mig och skrev om halvmånen där papegojan var inblandad som Sabian symbol. Jag började fundera över vad en papegoja egentligen symboliserade och hur man kunde tänka om den skulle dyka upp i drömmar, meditationer eller andra sammanhang.

Det första som slog mig var att det kanske inte är så vanligt att papegojan dyker upp i vårt undermedvetna här i våra breddgrader. Det är ju inte den vanligaste fågeln som finns här precis och finns den här så är den importerad och används förmodligen som sällskapsdjur.

Jag ställde en fråga i en grupp som är bildad på facebook. En grupp där man mer kanske kan känna att man mer kan uttrycka sig öppet än vad man kan göra på min vanliga Månmagi sida. Gruppen är hemlig vilket betyder att det enbart är de medlemmar som är där som kan se inläggen.

Frågan var hur de funderade runt papegojan, vilka tankar och känslor de fick. Några svar kom in och här är de:

Papegojan är en fågel som härmar!

Att papegojan härmar är kanske en av de vanligaste orsakerna till att det är många som köper den. Den har förmågan att kunna upprepa vad man säger helt enkelt. Och visst tror jag att detta kan vara en av orsakerna till att den skulle kunna dyka upp i en dröm eller dylikt.

Kanske är det så att man själv har upprepat vad någon annan har sagt och det dåliga samvetet gör sig påmint under nattens timmar. Kanske borde vi inte ha gjort det. Det kan ju också betyda att vi behöver upprepa något som vi har hört. Det kan helt enkelt vara en påminnelse om detta.
Att man inte tänker själv…skulle inte det kunna vara en förklaring till att papegojan dyker upp? Man bara upprepar vad någon annan sagt helt enkelt och låter inte de egna idéerna och funderingar komma fram.

Kan det vara ett tecken, en signal till dig själv att du speglar andra och inte riktigt är dig själv? Att du upprepar gamla mönster och inte tar nya steg i livet?

Långväga resor, om det vore en person, en intelligent person, som skulle kunna vara något tjattrigt, men kunde också vara en föreläsare.

Ja, papegojan kommer ju som sagt inte direkt härifrån utan det krävs en ganska lång resa för att närma sig deras naturliga bomarker. Så visst för många skulle det kanske kunna vara ett tips om att det är dags att bege sig lite längre bort än till grannen. Vi vill ju gärna förknippa fåglar som pratar med intelligenta fåglar så varför inte förknippa detta med personer också, något tjattrigt och varför inte med föreläsare som sannerligen också kan vara tjattriga. Jag tror att om jag själv skulle drömma om en papegoja i en speciell miljö skulle jag kanske kunna tolka det åt det håller.
Tänker då på att jag ibland tycker att jag upprepar samma sak om och om igen.

När jag nu tänker på det när jag skriver ner det så skulle det kunna vara att man kanske borde fundera på om livet har hamnat i ett ständigt upprepande. Att man borde fundera på om det är så att man hela tiden upprepar samma sak och inte kommer med något nytt.

Exotisk fågel. Vi har dem ju inte här naturligt.en tänker jag att den även kan vara lite fåfäng med sina starka färger! Färgstark! En fågel som visar oss livets alla färgstarka sidor. Och dessutom hur vackert livet kan vara. Man blir ju bara så glad av denna färgprakt. Den inspirerar. Vacker , spännande , överraskande.

En vinkling skulle kunna vara just det ovan. Att den är färgstark och exotisk. Det kan vara ett tecken på att vi behöver plocka in något mer färgstarkt i vårt liv, att även om vi inte tycker att det passar in i vårt vanliga liv så får det exotiska plats i det också. Att öppna våra ögon för annat än det vi brukar omge oss med, att det är det som kan inspirera.

Själv kommer jag att tänka på scenen som vi brukar se på julafton. Kalle Anka är på en fotosafari resa där han försöker att fotografera en papegoja. Dessa färgstarka fåglar är också mästare på att gömma sig i sin naturliga miljö. Enkelt tar de ett steg åt sidan och är gömda i naturens alla naturliga nyanser. Ensamma och i blickfånget har man svårt för att slita ögonen ifrån dem men tillsammans med andra kan de kamouflera sig och göra sig osynliga.

Att vara trogen, en papegoja hittar en partner i sitt liv. Om den dör finner den ingen annan utan lever ensam.Hugin o Munin

Detta ovan var absolut inget som jag visste om. Jag tror att om man har haft en väldigt stark dröm, meditation eller upplevelse där papegojan har flugit in i vårt liv då kan det mycket väl vara så att just den här typen av fakta också dyker upp när vi börjar söka. Det kan kanske vara ett tecken på att man har hittat sin “själspartner” och det kan också betyda att man gör som en papegoja, väljer att leva ensam efter ens partner har lämnat (oavsett orsak). Det kan vara ett synliggörande av det faktumet och också det som gör att man då börjar se sig om efter en annan kärlek.

Jag kommer även att tänka på pirater.

I filmer och i serier förr i tiden brukade det ofta finnas en papegoja som satt på axeln på piratkapten. En papegoja som upprepade allt vad han sa men också en papegoja som flög runt bland besättningen eller till fästningar och dylikt och sedan kunde upprepa det för sin kapten. En liten tjuvlyssnare alltså.
Precis som korparna Hugin och Munin var för Oden.
I många filmer genom åren har papegojan just fått tagit den rollen som “avslöjare”. I James Bond filmen “For your eyes only” till exempel.

Kanske det kan vara ett tecken på att det är dags att lyssna på vad andra har att säga för att få in ny information. Kanske det innebär att du själv inte behöver vara närvarande utan kan ta in information på avstånd, som genom att lyssna på inspelningar, se på ett program eller något annat.

Papegojan har ju som sagt lätt för att lära ett annat språk än det som är naturligast för honom, kanske är det dags för dig också om papegojan dyker upp i ditt liv?

Jag tänker också att även om vi inte direkt kan se papegojor i burar jämt och ständigt så har de ju en.

Om inte en liten bur så en stor bur såsom en stor lägenhet eller hus. På något sätt är de fast i en miljö som inte är naturlig för dem. Kan det då vara så att detta är en signal att du inte befinner dig i en miljö där du bör vara? Att du som är så färgstark och exotisk helt enkelt hör hemma någon annanstans och denna symbol är ett uttryck för din instängdhet?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016 Malou Thorman

Leave a reply

required