Solförmörkelse – Nymåne

Det är dags för den solförmörkelse som så många pratar om. En solförmörkelse som enbart syns i vissa delar av USA och som så många vallfärdar till för att se nu.

Solförmörkelse som innebär att månen passerar mellan solen och jorden och temporärt förhindrar oss att se solen. Förhindrar oss att se solen..jag vill byta perspektiv..som ger oss en möjlighet att se något från en annan synvinkel, från ett annat djup och tillåter oss att vända oss på ytan och uppleva det som normalt finns i områden som inte är tillgängliga för oss. Eller kanske till och med i områden som vi inte har lust att titta på.

Något söker vår uppmärksamhet – och det söker inte uppmärksamhet bara nu utan detta har verkningar långt fram och det är upp till oss hur vi tar hand om det. Faktum är att du kanske inte upptäcker vad det är just här och nu utan det kommer inte att visa sig förrän lite längre fram i tiden, men det är nu som det kravlar sig fram.
Kanske är det så att saker som du själv trodde att du lämnat bakom dig plötsligt dyker upp. Beteenden, känslor och upplevelser som du sedan länge trott att du vuxit förbi, tja, plötsligt står de där i farstun. Eller personer som du trodde du lämnat sedan länge…kanske är de dom står i farstun?

Solförmörkelser handlar om att avslöja det som är gömt i vår personliga skugga såväl som i det kollektiva. Styrs vi helt och hållet av vårt ego, följer vi massan helt oreflekterat?
Ego är på många sätt bra, jag har alltid tyckt det oavsett vad andra har tänkt om detta. Mycket beror ju på vad man lägger in i vad ett ord betyder och för mig betyder ego att jag tänker på mig själv. Att jag tänker på mig själv innebär även att jag funderar över hur jag reagerar i olika situationer, vad jag väljer att göra, hur jag känner och vad det i förlängningen innebär. Det innebär för mig att jag tar hand om mig själv, att jag ser till att jag befinner mig i situationer där jag mår bra och det där kan då innebära att jag befinner mig i områden där jag kan tillföra och ge något till andra. För att jag mår bra av det! Hade jag inte mått bra av det så hade jag kanske inte gjort det.

Kanske är det också just det här som det är meningen ska synas nu? På vilket sätt tänker jag på mig själv och låter jag alla andra hamna i skymundan?

Framförallt nu då det är Lejonet som är tecknet som det här hamnar i. Lejonet som på väldigt många sätt handlar om att stå i mitten. Tecknet pratar till dom som har makt på olika sätt och vis. Så leder du från hjärtat som talar om generositet och medkänsla eller leder du bortifrån hjärtat?  Hur använder vi vår egen kraft och från vilken källa kommer den? Kommer den från kärlek eller rädsla? Hur står vi egentligen i vår egen kraft?

Fungerar Lejonets kraft på ett sätt som är positivt ja då kan vi verkligen vara i vårt eget centrum och ge glädje, lust och energi till vår omgivning men om vi står där i centrum enbart för att vi vill bli sedda, vi är som aktörer som spelar en roll ja då kommer vi i längden inte att må så bra. Det får efterverkningar.

Förmörkelser pratar om skiften, om avslut, om ny början och nya riktningar.
 
A MERMAID HAS CLIMBED TO THE ROCKY SHORE OF A BLEAK COAST, SHE AWAITS THE PRINCE WHO WILL BRING HER IMMORTALITY
 Om något så är ju då denna Sabian Symbol i tiden. För visst är detta ett stort steg? Att lämna den invanda miljön, ett sätt att leva för något helt annat.

Att leva i en miljö som vi rent symboliskt förknippar med det omedvetna, med mörker, med känslor och ta steget för att leva på land, i ljuset, i det medvetna, visst kan man väl påstå att den grad som månen och solen nu befinner sig i är mer än passande för det som förmörkelsen står för? För skiften, för avslut, ny början och nya riktningar.
För mig blir det även att symbolen handlar om att bli hel. En jungfru är något som står för kvinnlighet och nu väntar hon där på mannen som befinner sig på land för att få sin odödlighet.
Jag tänker i banor att det är dags att förena det feminina och det maskulina för att få fram det som är odödligt inom oss, vårt jag eller vår ande om vi hellre vill kalla det så.
Varför inte ägna en stund åt just den här förmörkelsen/nymånen? Tillåt dig själv vara bara i dig själv, låt det som vill hamna på ytan.
Tänk inte att allt blir helt klart just nu, det här är något som kommer att finnas och kanske visa sig för dig steg för steg. Många gånger behöver vi få något presenterat för oss i sakta mak för att vi överhuvudtaget ska klara av att ta emot det.
Och du, tänk på att många gånger har vi svårare för att ta emot det som är våra styrkor än det som är våra svagheter. Det är inte så att våra skuggor som nu kan dyka upp till ytan behöver vara något som är “negativt”.
Malou
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild; Rick Fienberg, Bild: John Willi more...

Leave a reply

required