solförmörkelseAllt detta och mycket mer. Astrologbloggarna är fulla av råd och härliga texter. Okända marker och nytt på gång menar man. En förmörkelse ska tydligen alltid handla om förändringar och okända marker hänvisas både till denna förändring plus till nymånen som är början på den nya månfasen.

Men här tar jag ett steg tillbaka och är ganska lugn på ett lustigt sätt. Jag tänker att mörkermånen är ju till för allt det här. Att samla sig, dra sig tillbaka och förbereda sig på att den nya fasen ska börja. Det är ju också här i mörkermånen som den nya månfasen på något sätt börjar. I avslutet bestäms början kan man kanske säga.

För är det inte så att om du tar medvetna val så finns det också glimtar av de konsekvenser man kan vänta sig med i detta. Vi kanske inte vet allt som ska hända och vi kanske inte heller kan veta hur, var och varför vi kommer att reagera och agera som vi gör men om vi här och nu är medvetna,,ja då känner jag att jag är nöjd och trygg med detta.

Månen är just nu helt mörk. Inte en strimma sol tillåter den att utsättas för. Och så är det ju också vårdagjämning. (som jag också har skrivit om här) Också här avslut och ny början och något som inte direkt syns med en gång. Vi somnar inte ena dagen då det är vinter och vaknar nästa när det är vår. Våren har redan börjat få plats i våra sinnen och den kommer lite mer dag för dag. Och visst är det så att vi förbereder oss. Vinterkläder hängs bort, åtminstone de allra tjockaste och vår planering ser lite annorlunda jämfört med hur de gjorde mitt i den mörkaste vintern. (Du kan även läsa mer om solförmörkelse här)

Vi har en möjlighet att tänka efter i den här perioden, vi har en möjlighet att spana framåt och nu när det är mörkermåne kan vi se längre fram än annars. Vi är i den sista graderna av fiskarnas tecken, det sista tecknet i zodiaken. Här har vi känslor ur alla möjliga och omöjliga perspektiv och nu också solen förmörkas av månen så kan man kanske rent symboliskt säga att vår medvetna jag skyms av vår omedvetna.

Nu är det verkligen dags! Kan det vara det som våra stjärnor säger till oss? Kan förändringen vara att det nu är dags att på allvar förstå hur viktigt de känslor är som ligger inom oss och skvalpar? Att verkligen uppleva vad dessa gömda känslor, tankar osv gör med oss och vilket agerande de skapar hos oss?
Om vi tar till oss detta redan nu, ja då finns medvetenheten om detta inom oss även när både sol och måne är mörka. Det är då verkligen en möjlighet att få vara aktivt med på den förändring som då väduren som det första tecknet i zodiaken för in oss i.

Astrologen April Kelliot menar att denna solförmörkelse i fiskarna kan ge oss ögonblick då vi kan transformera de sårade till healers. Och hon säger i samband med detta att fiskarna även viskar att detnewmooninpisces335 som behöver förändras först är den knutna näven och det härdade hjärtat. Ungefär samma mening fast i samband med saturnus (som nu går retrograd om några dagar) är Marianne Williamsons “välsignelse” som lät ungefär så här häromveckan.

“Må du bli lika uttråkad av dina historier som alla andra redan är.”

Fiskarna har som alla andra tecken sina goda och mindre goda sidor och en av de mindre goda kan vara att det finns tendenser till att gå in i en martyrroll. Å andra sidan finns det också en risk att man föraktar de som inte orkar och de som inte kan. Personligen kommer jag att tänka på hur vår försäkringskassa har byggt upp sina regler runt hur och när man kan bli sjukskriven. Här är det verkligen dags att tina upp härdade hjärtan och knutna nävar. Detta samtidigt som det är dags att titta på de historier vi berättar för oss själva och andra, gång på gång.

Finns det verkligen inget annat sätt att se på det? Har vi gett oss själva en chans och ger vi andra en chans?

Inom många områden behöver vi verkligen en förändring och personligen hoppas jag att när nu alla dessa händelser sker i fiskarnas tecken att det handlar om hur vi tänker och känner gentemot oss själva såväl som till andra.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild; wikipedia, okänt

Leave a reply

required