Heliga-cirklarHeliga cirklar heter denna fina bild av Helena Nelson Reed. Och cirklar känns det som att vi behöver idag. Cirkelformen framkallar trygghet. I en cirkel sitter inte någon framför eller bakom utan alla sitter bredvid varandra.

Cirkel är utan början eller slut och inger hopp. Vårt undermedvetna använder ofta cirkeln som symbol när vi oroar för något eller befinner oss i en turbulent period.

Drömmarna har ofta olika cirkelinslag, vi kan sitta och kladda på ett papper och pennan går runt och runt. Det är själens sätt att lugna dig.

Cirkelns form bär dig och talar om gemenskap och samhörighet. Cirkeln innehåller allt.

Den står för födelse och död – återfödelsecykeln. Vilket också betyder att det är en symbol för tiden. Allt som varit, allt som är och allt som kommer att bli omfattas av cirkeln.
“I det här sammanhanget blir den en symbol för ödet. Det är också en symbol för tidlösheten eftersom den inte har en början och inte ett slut. Som O är cirkeln full, den innehåller allt men är samtidigt tom, för var och en att ge eget innehåll.”            Elisabet Vanarot

Livets gång är cyklisk och naturens gång är cyklisk så cirkeln är även en symbol för naturens krafter.

Ritualer och ceremonier sker ofta i en cirkel och en cirkel är även månen.

Tanken bakom Månmagi är cirkeln. Att ge möjlighet att hitta helheten, styrkan och tryggheten. Du kan se månen i olika faser och med olika energier men dess grund är alltid fast även om du inte alltid kan se den. Och grunden är cirkeln. Grunden är alltid fast, full men ändå tom så att du kan ge ditt liv det innehåll som du vill ha. Det handlar om att kontrollera lika mycket som att skapa. Månen reflekterar det inre ljuset och det vill vi ska lysa starkt.

 

Det här var en text från min gamla kalender. Kände starkt för bilden igen så här kom den upp.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild; Helena Nelson Reed

Leave a reply

required