eld apa

Det är inte bara nymåne som pekar mot en ny måncykel det är också ett nytt Kinesiskt zodiak år. Egentligen startade detta den 4 februari enligt de källor jag kollat med men det Kinesiska nyåret startar idag.

Det är den röda eld apans år enligt denna zodiak i alla fall.

Jag läser på en sida om den röda eld apans år:

Apan är det nionde djuret av 12 i zodiaken. Detta är början av en metall cykel. Och om du gör bra ifrån dig under detta året så kommer denna lycka fortsätta under 2017.

Apan består till mestadels av metall men den innehåller också vatten. Metall är kopplat till guld och vatten är kopplat till både visdom och fara. Därför så kommer mycket handla om ekonomiska händelser under det här året. Om du söker någon form av ekonomisk vinning under det här året behöver du vara smartare än apan. – chinesefortunecalendar.com

Här i Sverige har vi ju ingen vana vid att umgås med apor på ett naturligt sätt därför har vi inte heller en symbolik kopplat till den utöver det vi har läst, sätt på tv eller varför inte i djurparker. Även om vi inte har ett naturligt sätt att umgås med de här djuret så finns det inget som säger att vi inte agerar och reagerar och tar till oss dess symbolik på ett naturligt sätt.

Apan är ett smart djur och att den har en förmåga att lära sig saker har ju otaliga experiment visas för oss. De har också ett utomordentligt minne och är väldigt duktiga på att använda sina händer. De är viga, starka och har humör. De som är födda under apans år har naturligtvis mer fördel av de här egenskaperna i år men även vi andra som inte är födda under detta kan ha en fördel att tänka på vad det är för energier det här året vill poängtera för oss.
Om jag tittar på apan och dess egenskaper rent symboliskt så skulle jag säga att det är ett år då man kan lägga extra vikt på vad man utför med sina händer. Kanske är det dags att ägna sig åt det där kreativa konstnärliga som man länge lagt på hyllan? Eller varför inte laga det där som har varit trasigt. Apan lär sig också väldigt snabbt och har ett bra minne vilket skulle vara utmärkt för studier. Något att tänka på skulle vara att apan även kan svinga sig från träd till träd på det mest otroliga sätt, många gånger förstår man inte hur de bär sig åt helt enkelt. Detta är egenskaper som är väldigt positiva men de kräver också att man kan använda dem på ett vettigt sätt.

Att svinga sig från sak till sak, kan vara gott under en period men att göra det alltför länge kan tyda på någon rastlöshet som man kanske behöver titta på. Det kan också visa att man har svårt för att bestämma sig eller svårt för att stå för vad man egentligen tycker och tänker. Den här egenskapen att vara så flexibel kan vara härlig i sammanhang de hör hemma men i andra kan den göra mer skada. Att luras, ljuga och smita undan sitt ansvar är inte alltid så uppskattat.

Humor är en annan egenskap som ofta förknippas med apan och det kan också detta vara något att fundera över. Humor är underbart men i vissa situationer behöver man vara mer seriös men att behålla sin lekfullhet är härligt oavsett i vilken ålder man är.

En apa kan också vara rejält högljudd och om man för tillbaka den egenskapen till oss så finns det säkert lägen där vi också är mer högljudda än vad som är nödvändigt. Att fundera över om vi ibland försöker överrösta varandra, vilja synas mer och att försöka höras mer även om vi inte alltid har tänkt över det vi säger. Att vara blyg är inte precis något som vi förknippar med en apa, snarare tvärtom. Den är gärna framme, riktigt närgången ibland för att undersöka vad det är på gång. Så att fundera över hur vi säger saker, vad vi säger och till vem vi säger något kan vara bra att göra nu.

Eftersom apan också är känd för sin balansförmåga så talar den också om för oss att nu kan det vara läge för att se över vår balans i livet. Hur ser den ut egentligen och det inom många områden? Något annat vi kan fundera över är hur väl vi tar hand om varandra. En apa kan sitta i timtals och plocka på varandra och i övrigt är de också måna om varandra och gruppen. Att titta över sitt eget nätverk och hur ofta vi är nära varandra är något som apan frågar oss.

Inom många traditioner är apan en väldigt viktig symbol och det finns många härliga symboliska berättelser där apan är en huvudfigur, bland annat så finns Lord Hanuman inom den Indiska traditionen.

Vad de övriga symbolerna som ex eld, röd etc kan säga oss skriver jag lite om i senare inlägg.

Om du vill läsa utefter vilket tecken/djur du själv är född kan du kika in på den här sidan; chinesefortunecalendar

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016 Malou Thorman

Leave a reply

required