Artemis_by_Francesco_Hayez nymåne oxeEn dag har passerat sedan den exakta tidpunkten för nymånen men fortfarande befinner vi oss i dess atmosfär och fortfarande är månen i oxens tecken.

Den här nymånen talar direkt till mitt hjärta och dess symbolik synliggör verkligen händelser som jag fått ta del av både direkt och indirekt just nu. När jag tittar runt på vad olika personer har skrivit om just den här nymånen och dess aspekter upptäcker jag ju också att det är fler som nämner vilka starka aspekter den har till många olika planeter. Kanske inte så konstigt att det snurrar runt i både knopp och kropp. Och det är just de där två olika aspekterna som man kan hitta just nu. Två olika aspekter som kan ses som hjärna och hjärta eller ljus och mörker.
På något sätt kanske vi alla är lärjungar till någon sida när det dras till sin spets. När vi blir utmanade och ställda in i hörnet kommer våra djupaste instinkter fram. Sabian symbol för den här nymånen talar just om detta;

A SYMBOLICAL BATTLE BETWEEN ‘SWORDS’ THE DISCIPLES OF MIGHT, AND ‘TORCHES’, THE DISCIPLES OF ENLIGHTENMENT

Rent symboliskt ser vi ofta svärdet som en bild av krig, ett maktmedel och facklan, en bild av ljus som i sin tur då står för fred och upplysning. Sabian symbol pratar här om det symboliska slaget mellan svärdets lärjungar och ljusets lärjungar.
Och jag tänker…både svärdet och ljuset är ingenting utan dess “förare”. Alla har vi tillgång till dessa symboliska svärd och facklor och alla kan vi välja hur vi använder dem. Ibland behöver vi använda “svärd” för att stå upp för det vi tror på och ibland behöver lägga ner våra facklor för att undvika att bränna ner något som behöver bevaras. Mycket är situationsbundet och det är upp till bäraren av verktygen att hantera detta på ett bra sätt.
Vi använder våra “svärd” på lika många olika sätt som vi är människor, en del svärd består av ord, en del använder pennor och andra knytnävar på olika sätt, en del har glömt att de har “svärd” och en del har helt enkelt glömt att “svärd” inte alltid är något som du kan ta på. Det kan vara en inre övertygelse, en tro på sitt eget värde som gör att vi vandrar iväg som lärjungar till vår egen makt.
Vi använder också vår “fackla” på lika många sätt som “svärdet”. Det finns många som blir dragna till det ljus som omger en fackla. Det kan vara ombonat och tryggt, en säker plats för oss att vara. Men precis som Lynda Hill, astrolog, menar kan många bli så upptagna med vad de försöker att åstadkomma att de glömmer varför de gör det.

Så jag tänker att det kan vara en bra tidpunkt att börja fundera på våra varför och släppa taget om våra vad en liten stund. Är våra vad ordentligt förankrade inom oss? Gör vi rätt saker vid rätt tidpunkt och är de naturligt utifrån våra varför?

Lynda nämner även att Pluto (som är en av flera planeter som är retrograd för närvarande) befinner sig på en Sabian Symbol som pratar om att “försvara våra gränser”. Även denna planet kommer alltså in på att något handlar om att synliggöra för oss själva vad är det som är rätt och vad är fel, vad är ljus och vad är mörker.

Jag tänker att ibland behöver vi verkligen ta upp striden för oss själva eller om vi vänder på det, ge upp inför vår egen sanning och ta emot det ljus som befinner sig där. Allt har alla sidor men sanningen är att vi har en tendens att glömma av det eftersom vi med automatik förknippar det med det vi har lärt oss. Vi lär oss att mörkret är ont och ljuset är gott, vi tänker kanske inte så ofta på att i mörkret ligger vi varmt och ombonat och växer. Vi som foster och grödor långt ner i den fuktiga mörka myllan. Det ljus som finns i mörkret är den växtkraft som ligger där, den potential och den livsspiral vi alla bär på.

Så vilken väg väljer vi, vilka val tar vi?

 

Constantly choosing the lesser of two evils is still choosing evil. – Jerry Garci

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild; målning av Francesco Hayez

Leave a reply

required