hav med gässSabian Symbol för fullmånen

THE OCEAN COVERED WITH WHITECAPS

Orden för den här fullmånen får mig verkligen att tänka på just den kurs som jag precis lämnat. En kurs i Personlig Utveckling och Intuition där jag var en av kursledarna. Och något som vi la fokus på den här första kursdelen var bland annat att ta ett steg tillbaka och se vad det är som är under ytan.

Ett hav med som är upprört får lätt skum på ytan, det går “gäss på sjön idag” sa alltid en av mina äldre släktingar. Vi kan lätt börja reagera på detta som försiggår på ytan och glömma av hur det ser ut där i djupet. Och nu när skytten är inblandad som i sig kan ha nära till reaktion och spänna sin båge, då kan det vara en god idé att enbart för ett ögonblick sluta ögonen och ta några djupa andetag. Att bara för ett ögonblick föreställa sig hur det ser ut och känns när vi dyker en aning djupare ner i det upprörda havet. Vi kan se hur det rör sig ovanför oss men där vi befinner oss är det faktiskt ganska lugnt om vi låter oss vara där vi är.

Just i det här tillståndet kan det vara så att vi upptäcker att det vi ser som sanning också har andra sidor. Vi behöver ibland stilla oss innan vi låter känslorna ta över och här och nu kan vi upptäcka att det som du just nu är upprörd över kan vara något som har en botten i dig själv och inte i din omgivning.

Artemis och Orion

Skytten kan som sagt ha en tendens till att agera utan att tänka efter, många gånger i försvars syfte men det finns även en liten aning tävlingslystnad här. Bilden här ovan föreställer Gudinnan Artemis, som är härskare över Skyttens tecken, och Orion. Artemis blir utmanad av sin tvillingbror Apollon en dag, Apollon har blivit lite svartsjuk på att Artemis är lite förtjust i Orion och en dag när både Artemis och Apollon står vid havskanten så säger Apollon att han kan slå vad om att Artemis inte kan träffa den guppande bojen där långt ute i havet. Apollon visste något som inte Artemis gjorde och det var att den där “bojen” som guppade det var Orions huvud. Artemis kunde till slut inte motstå denna utmaning, hon sköt och självklart träffade hon och på detta sätt var det också hon som dödade Orion.

Så nu när fullmånens energi kan trigga oss att göra saker snabbt utan eftertanke, tänk på att det kan få följder som vi inte så lätt kan förlåta oss själva för.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016 Malou Thorman
Acknowledgements: BIld; Artemis och Orion målades av D more...

Leave a reply

required