Fågel Fenix, Samhainn

Nymåne – Samhainn

Vändpunkt. Visst kan man kalla den tid som vi är i just nu för en vändpunkt. Vi har nymåne, vi har Samhainn och de befinner sig i Skorpionens tecken. Skorpionen, detta kraftfulla, intensiva tecknet som är en symbol för att vi djupdyker in i den cykel som består av död, förnyelse och återfödelse.
Som Fågel Fenix. Örnen är ju då den högre aspekten av detta tecken och samtidigt befinner vi oss i årstidsväxlingen. Tiden då naturen släpper taget, träden låter sakta sina löv falla ner till jorden som ömt tar hand om dessa och låter dem omvandlas till näring.

Precis som vi kan låta saker göra. Om vi tillåter dem att falla på plats inom oss även om vår första instinkt är att skjuta dem ifrån oss, vända oss bort från dem, så kan vi sakta upptäcka att detta är näring. Näring för att det ger oss en erfarenhet, något vi då med automatik tar lärdom ifrån om vi inte blundar för det.

Detta är då också tiden då man anser att slöjan mellan de levande och döda är extra tunn och här kan då Skorpionens energi hjälpa oss. Hjälpa oss med att nå det som är outtalat, hjälpa oss med det som ännu inte har fått någon form men som ligger där inom oss och rör runt.

Så vill vi verkligen få healing så varför inte ta till sig den symbolik som den här helgen talar om för oss.

Låt mörkret, detta djupa visa feminina väsen prata med dig. Låt din inre Visa få ta plats. Låt den del av dig som bär på den äldre Visa sätta sig i centrum och ge dig sanningar du behöver få insikt om. Tillåt att Månens Magi verkligen på djupet få omsluta dig och upplev där den kärlek som uppstår till dig själv när du ser din plats, din närhet och din energi. Bär med dig Fågeln Fenix starka symbolik att det är genom att låta oss släppa taget om det som är meningen ska dö, det är då vi kan återfödas. Återfödas och ta till oss en energi som kan låta oss få se på saker, uppleva saker ur ett annat perspektiv, ett högre perspektiv.

Skapa dig en plats

Skapa dig en plats där du kan tillåta dig själv bli omgiven av detta varma och trygga mörker, själv eller varför inte tillsammans med andra, en plats där du kan låta dig själv bli transformerad genom att du ställer dig öga mot öga med det du behöver se. Låt det vara där så du kan titta på det ur alla håll o kanter, upplev vad det ger dig. Är det näring som kommer från en ärlig plats inom dig, är det ett psykologiskt spel som du spelar med dig själv, är detta något du behöver vara i lite till eller är det så att du faktiskt behöver låta det omvandlas till något helt nytt?

Om du bestämmer dig för att låta det omvandlas, låt en eld vara den renande kraft du behöver. Skriv ner, måla det som du nu låter återfödas och bränn sedan detta. Ta sedan tillvara på den askan som blir och låt detta var en symbol för det som ska växa ur erfarenheten. Varför inte lägga det i en rabatt, eller i en blomkruka?

Du kan läsa mer om Skorpionen på dessa sidor:

Ares – Skorpionen – Livets puls

Mörkermåne – Skorpionens tecken – Solförmörkelse

Mörkermåne/Nymåne i Skorpionens tecken

Att få balans i Skorpionens tecken

Leave a reply

required