Drömmar- att ställa frågor

För många är det ganska svårt att i drömmen arbeta med och att förstå varför du har drömmen medans du drömmer.

De finns de som efter lite träning i sin dröm kan vakna för att i det tillståndet iaktta sin dröm och förändra den allt utifrån det som drömmaren vill ha svar på. Men…det är inte alla och det kräver en hel del träning.

Så för de som nu inte har den möjligheten så kan man gå in i drömmen på andra sätt.

Ett sätt är bland annat att gå tillbaka i drömmen i vaket tillstånd. I princip går du tillbaka in i din nattliga dröm fast du mediterar i vaket tillstånd.

Vad är det du vill få fram eller utforska i den dröm som du haft? Vilken fråga skulle du vilja ställa?
Försök plocka fram en fråga som är viktig för dig och håll dig till den frågan. Det kan vara en väldigt specifik detalj men det kan också vara en lite större fråga som Vad ska drömmen tala om för mig?

När du har plockat fram frågan så påbörjar du din avslappning. Kanske har du redan nu en metod för att slappna av annars kanske du kan använda dig av avslappnande musik.
När du känner dig redo så tar du och plockar fram din dröm. Föreställ dig den omgivning som du drömde om. Måla upp den här omgivningen inom dig. Vandra in i detta scenario och utforska verkligen denna scen nu. Är du i ett landskap, i en stad eller varför inte i en båt eller bil? Se dig verkligen omkring och ta in allt det som du har runt omkring dig. Lukter, färger och bilder.

Är platsen bekant eller inte?
När du nu vandrar omkring här kanske du kommer till en person som du känner att du ska ställa din fråga till. Eller det kan ju till och med vara så att det är till ett djur du ska ställa frågan eller till en tavla? Huvudsaken är att det är något som säger dig att det är nu du ska ställa frågan.

Plocka med dig svaret ut och var förberedd på att det kanske inte är ett svar som du vill höra eller ett svar som du är fulltständigt oförberedd på.

Skriv ner det du upplevt och varför inte prata med någon om detta. Någon som bara genom att lyssna kan få dina insikter att bli lite djupare än vad de var innan.

Ha en mysig tripp in i dig själv.

Malou

 

Leave a reply

required