Dag 18 Nymånen

En mörkermåne som visar och svarar upp på våra behov av att dra oss inåt. Framförallt nu när julen börjar knacka på behöver vi en andningspaus. En stund då vi enbart fokuserar på det som händer inom oss själva. Den här månaden kommer mörkermånen att passera över Skyttens tecken och då kan det vara extra viktigt att få den där stunden av vila.

Skyttens energi går ju annars ganska mycket utåt. Visst är det ett filosofiskt tecken och syftet för en skytt kan vara att ta reda på vad som är meningen med livet och vem man själv är, men tecknet är av eldelement och mycket för det globala perspektivet. Det betyder att det är lätt att snurra runt omkring och vara aktiv utåt nu när vi skulle behöva vara mer “aktiva” inåt och fokusera på vad som händer inom oss själva.

Inom oss själva men också kanske för oss alla. Låter det förvirrande? Skytten som tecken har väldigt lätt för att sikta uppåt mot de högre aspekterna. Skytten siktar mot det som är bättre än det som finns här och nu. Att skapa förbättringar för oss alla.

I min symbolblogg kan du läsa lite mer om skytten och mörkermånen och eftersom jag redan har skrivit i den tänkte jag att jag här skulle fokusera lite mer på Chiron.

Chiron är en centaur (precis som skytten har som tecken). Chiron brukar man säga är en mini-planet eller asteroid. En planet som man upptäckte 1977 och som vandrar mellan Saturnus och Uranus. Chiron representerar bron mellan det synliga (saturnus) och det osynliga (uranus). Mellan det fysiskt kända till det okända inom oss.

Chiron inom mytologin är den stora Healern. Han är healern som lärde andra att bota men som inte kunde bota sig själv. (Detta är även ett tema som kan vara skyttens skuggsida, att ge andra råd men lite sämre att lyssna på dem själv)

Nu i nymånetid tycker jag att detta är passande att ta upp och fundera vidare vad det kan betyda. Chiron visar oss var någonstans våra djupaste sår finns. Och våra sår brukar vi gömma djupt, djupt inom oss själva. Det här kan alltså vara tillfället att förstå att det är genom att vandra in i mörkret som vårt ljus kan börja skina. Och det skiner när vi har förstått att vi oftast är mer rädd för själva rädslan än för såret.

Chiron lär oss att det är genom erfara och acceptera våra sår som vi hittar fram till en större förståelse för oss själva men även för andra.
Chirons vandring mellan Saturnus och Uranus representerar vägen vi behöver gå mellan det som är gammalt och det som är nytt, det som är känt och det som är okänt.

Chiron är planeten som berör oss där det gör som mest ont och som triggar igång en healing-process. (Om vi inte väljer att aktivt blunda förstås.

Kanske kommer du att upptäcka att det nu börjar pocka på utåt istället. Slut med att vandra inne i dig själv för att plocka fram det som behövts synas. Nu kan du verkligen ta hjälp av nymånen för att släppa på det som behöver släppas på. Passa på och använd dig av alla de nycklar du har för att välja dörrar som behöver öppnas och som leder till den nya vägen som Chiron kan visa dig. Passande nog har Chiron “nyckeln” som symbol. Precis som Gudinnan Hekate har. Hekate som jag förde in i symbolkalender Dag 16. Hekate som är mörkermåne Gudinnan och som hjälper dig igenom korsvägarna du står inför. Verkligen en spännande och förlösande tid alltså.

Uppdrag för dagen:

Vilka dörrar är du på väg att öppna?

/Malou

 

Leave a reply

required