Dag 19

Månen vandrar in i Stenbockens tecken och jag tittar lite på den bild av stenbocken som symboliseras i zodiaken.

Detta är en bild av en stenbock och en fisk. Funderar man lite till så märker man ganska snart att det är nog lite likt en orm också. Letar man lite bland den information som finns om denna symbol hittar man ganska snart just detta att ormen finns inblandad i detta.
Ormen tillhör en av de äldsta representationerna för instinktiv visdom och för jordens hemligheter enligt Liz Green en mycket välkänd astrolog. Fiskens hemvist är i vattnet som i sin tur står för djupet och ofta för det okända i vårt psyke.
Denna symbolik är då blandad med den för själva stenbocken då, detta bergsklättrande djur. Stadig på fötterna tar den sig allra högst upp, lätt balanserande på små utskjutande stenflikar som ser fullständigt omöjliga ut att bestiga.

Så här har vi en symbolik som nämner ambitioner, hårt arbetande, seriös, materialistisk samtidigt med en sökare som vänder sig inåt, till de djupa mysterierna och lite av en magiker.

Visst låter det som en spännande blandning? När vi nu då bara kan ana månen i skyn så håller vi armarna lite utsträckta för att vara säkra i det mörker som fortfarande är runt oss. Ett mörker som innebär att vi fortfarande inte ser klart hur vi ska ta oss fram. Vi bär med oss en upplevelse, en känsla och en aning om vart vi vill nå, men klart är det inte riktigt ännu.

Så bär nu med dig att det är nu som du har möjligheten att använda just stenbockens egenskaper, oavsett om du tittar på det som försigår runt dig eller om du blickar in i de djupare rummen inom dig, du har förmågan att lugnt, stilla och med säkerhet ta dig fram i din omgivning.

Utmaning för dagen:

På vilket sätt kan du få hjälp av just Stenbockens egenskaper i den fas där du nu befinner dig i livet?

/Malou

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman

Leave a reply

required