Dag 22 Symbolkalender

Vintersolstånd igår och kanske var det så att du utförde någon form av ceremoni..eller så gjorde du inte det. Om du inte gjorde det..varför inte pröva följande?

Att bränna upp sådant som man vill bli av med och ge plats för sådan som man vill tillföra är ett jättebra sätt att förtydliga och bekräfta sina önskningar för sig själv.

Att använda sig av lust som drivkraft är positivt men kanske inte alltid så enkelt. Våra negativa tankar är starkare och har snabbare tillgång till vår uppmärksamhet, så det krävs alltså mer kraft, mer plus för att väga upp en negativ tanke. Att det är så här har forskarna ett svar på och det handlar om att säkra vår överlevnad. Vi är bättre på att undvika det som skadar oss än att söka upp det som är bra för oss. Så det är det negativa, rädslan, som håller tillbaka oss, effektivt som en bromskloss.

Trots att vi idag inte har samma behov av denna instinkt för vår överlevnad så har vi den i oss och vi behöver lära oss att ta till oss det positiva, lusten, för att vi inte ska stagnera eller till och med gå tillbaka i vår personliga utveckling.

Här nedan kommer en meditation som handlar om att du kan få upp sådant som du önskar i livet och som gör att du kanske kan ha det som “lustdrivkraft”.

Önskebrunnen.

Idag svingas ett magiskt trollspö över dig och du får tre guldmynt att använda för att slänga i en önskebrunn. Du ser framför dig hur du vandrar längs en vindlande skogsstig mot den där önskebrunnen som ligger djupt inne i skogen. Medan du går där funderar du på vad du ska önska dig. Det är viktigt att du inte lättvindigt slänger bort denna chans.

När du kommer fram till källan kastar du ett mynt i taget och säger..” Jag önskar att…”

När du sedan vandrar tillbaka på stigen funderar du på vad du kan göra för att hjälpa ödet på traven.

Uppdrag för dagen:

Gör denna önskebrunn som en meditation. Fundera inte över vad du önskar innan du har satt dig ner i meditationen. Låt ditt undermedvetna arbeta för dig…Tänk på att driva ditt undermedvetna att det är en drivande kraft,,inte att önska att bli av med något.

Leave a reply

required