Dag 23

Någonting som jag vill förmedla det är att det är du som bestämmer själv hur du gör, vad du gör och över dina reaktioner.

Ibland är man blind för hur man själv tänker och ser inte riktigt alla de val som man gör under en dag. Då kan det vara viktigt att då och då komma på att vi gör val mest hela tiden och bli medveten om dessa.

Det finns oändligt många sett att arbeta med detta och ett sätt som jag tycker om det är just att medvetandegöra beteenden, tankar och känslor för sig själv. För innan du själv vet att du har ett val är det svårt att göra något annat än det du gör just nu.

Även om det ibland kan vara jobbigt att använda sig av listor, begrepp, almanackor etc är detta bra hjälpmedel för att spalta upp livet och vardagen för sig själv.

Julen är ett utmärkt exempel på omständigheter då vi faller för frestelsen att vara det som andra vill att vi ska vara. Du gör dig en väldigt stor tjänst om du försöker undvika dessa tankar på hur du bör vara och i stället koncentrerar dig på att upptäcka hur du faktiskt är, just nu. Det är inte “fel” att ställa upp, hjälpa till, laga mat, köpa julklappar m.m. men det är viktigt att hitta vem du är bakom det du gör. Att se vad det är som driver dig till dina handlingar. Är det värderingar du bär med dig av gammal vana, är det för att du mår dåligt och inte klarar av om din omgivning skulle börja ge dig konstiga blickar eller tycka …va,,varför inte då? Du har ju alltid gjort!

Så länge du är klar över varför du gör olika saker…helt okey.

Det är först när du ser dig själv precis så som du är, i sanningens ljus, som kärlek kommer att vara närvarande i allt det du gör.

Uppdrag för dagen:

Ditt förhållningssätt till olika saker omkring är det som kommer att avgöra hur du mår. Så försök att välja det som gör att du mår bra….i längden.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017 Malou Thorman

Leave a reply

required