fairy moon30 Januari och mörkermåne.

Den andra mörkermånen under januari och i samma tecken, vattumannen.

Enligt skotska myter levde Sidhe ( feér)  i en parallelvärld till människans värld och när det uppstår 2 stycken mörkermånfaser under samma månad  kallas den andra månen för Sidhe måne eller Fairy moon. Extra starkt och kraftfull.
Extra pusch får denna måne också, ialla fall för de som följer den kinesiska kalendern, eftersom vi den 31 januari byter till Trä Hästens år.

Hästen står och frustar i boxöppningen och är angelägen om att få komma ut och känna vinden mot sin kropp. Galoppera iväg i det fria och riktigt sträcka ut. Ungefär samma känsla som månen i Vattumannen kan kännas.

Den här andra mörkermånen uppmuntrar oss att gå djupt in i oss själva. Det är en möjlighet för oss att väcka till liv de intentioner vi hade vid förra mörker/nymåne. Är du nu på rätt spår eller ej? Kanske behöver du tänka om, lägga till eller ta bort.

Nu är tiden för att verkligen se hur det ser ut. Inget dåligt samvete för det som inte är gjort eller det som inte gick vägen. Det är som det är och det blev som det blev. På gott och på ont och det går att förändra med ett annat perspektiv. Tiden är utmärkt för att uttrycka tacksamhet för det du har och det du har åstadkommit.
Nya perspektiv är också just det som vattumannen för med sig. Frihet och frigörelse är två rörelser som är förknippat med vattumannen och det här gör att denna månen kan hjälpa dig att förlösa andra sätt att fundera över det du gör, det du tänker och värderar. En måne som uppmuntrar dig till att söka det som är du och inget annat än du. Att hitta ditt original alltså.

När du tittar in i dig själv – var ärlig! Inget gott kommer ut ifrån att du ljuger för dig själv. Inga önskade mål nås om du inte är fullständigt sann mot dig själv. Och även om en del upplever mörkermånen som alltför mörk, alltför djup, tolka inte detta som att det är depression. Gör du det, gör du dig själv en otjänst!

Det som händer nu är det slut som är nödvändigt innan en ny början. Det är i mörkret ljuset lyser som starkast. Och det är du som är det starkaste ljuset i ditt liv. Stjärnan i ditt liv.030f61c7d6f3edc33026974aae4d3f60

Vattumannen vill förändra, vill göra nytt, vill inte ha långtråkigt och stagnera. Men den intensiva energin kan också göra att det är lätt att blir låst vid de egna perspektiven som det enda och sanna alternativen. Kom ihåg att du är unik men andra är unika även de. Kanske behöver du inte omgivningens godkännande till allt? Du behöver inte heller övertyga alla andra om att dina visioner och ditt tänk om jordens frälsning är det enda som gäller. Din väg är din och andra har sina vägar som kanske ser ut på ett annat sätt.

Även om vattumannen för med sig dessa härliga energier är det inte säkert att du just känner av dessa och sätter de i samband med aktivitet. Det kanske till och med blir tvärtom. Som om hjärnan går i slow-motion och alla idéer sakta sakta rör sig i ditt sinne. Energin finns där, idéerna finns där och dyker upp. Nya sätt att tänka runt lösningar poppar upp men ändå är det segt. Och låt det vara så, skynda inte på energin, fall inte för frestelsen och låt frustration eller irritation ta över. Skriv ner det som skvalpar istället, om några dagar är energin mer i fas med aktiviteter.

Månen i vattumannen hjälper till med att bryta gamla mönster, vattumannen tycker inte om stagnation och ryggar tillbaka inför det som de uppfattar som tråkigt. Ytterligare en möjlighet att gå utanför de egna mönstren och tankarna alltså. Ta tillvara på energin och låt din kropp leda vägen!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014 Malou Thorman
Acknowledgements: Bild, layoutsparks.com, okänt ursprung

Leave a reply

required